TikTok kan de volgende grote gezondheidszoekmachine worden

0
62


Tik Tok verandert de manier waarop het publiek naar gezondheid, gezondheidszorg en welzijn kijkt, zei Brian Owens, MBA, senior vice-president van handelsstrategie en inclusieve handel bij VMLY&R COMMERCE, tijdens een presentatie bij de National Association of Chain Drug Stores (NACDS) Regionale bijeenkomst 2023 in Orlando, Florida.

“Ik zag de getijden veranderen,” zei hij.

“Ik zag dat er veel meer mogelijkheden waren om echt invloed uit te oefenen met onderzoek, herkenbare technologie en inhoud. Inhoud heeft echt invloed op de beslissingen van mensen,’ zei Owens.

Sociale media kunnen apothekers als persoonlijkheden gebruiken en helpen beïnvloeden welke onderwerpen het publiek bespreekt, zei hij.

Bovendien helpt het gebruik van inhoud het verkeer naar apotheken te stimuleren, zei Owens.

De rol van de apotheker is verschoven van het gezicht achter de toonbank en het managen van alle operaties naar een katalysator voor gesprekken en een betrouwbare bron van informatie.

Apothekers zijn ook veel marketeers, zei Owens.

“Je hebt nu een grotere rol in de vergelijking dan een verkoper nu,” zei hij. “Als je opstaat en spreekt, zal iemand die geen idee heeft naar je luisteren en je op je woord geloven.”

Het is essentieel dat apothekers hun geloofwaardigheid gebruiken om de ervaring van de patiënt menselijker te maken en opzettelijke inhoud rond de gezondheidszorg te creëren, zei Owens.

Hij benadrukte de groei en het belang van TikTok, vooral rond gezondheids- en welzijnsonderwerpen.

Tik Tok is niet alleen voor jongeren, en het is gegroeid als een platform voor individuen van alle leeftijden als een go-to informatiebron, zei Owens.

De mogelijkheid om hapklare, consumeerbare, snelvuurmedia te maken, werkte goed tijdens de COVID-19-pandemie, zei Owens.

Door dezelfde strategieën voor online-inhoud te gebruiken die werden gebruikt tijdens de COVID-19-pandemie en deze toe te passen op andere gezondheids- en welzijnsinformatie, kan informatie beter worden benut.

Apothekers zouden anders naar gegevens over gezondheidsproblemen moeten kijken, zei Owens.

Voor sociale media is het nuttig om een ​​’menselijk verhaal’ te vertellen dat resoneert met individuen en iets waarmee ze zich kunnen identificeren, zei hij.

“TikTok wordt een nieuwe zoekmachine voor gezondheid en welzijn”, zei Owens. “We zijn zo gewend om dingen te lezen, we moeten op andere technologie letten.”

Referentie

Owens B. Sociale media beïnvloeden de ervaring van de Amerikaanse apotheek en OTC-categorie. Gepresenteerd op: National Association of Chain Drug Stores Regional Meeting 2023. Orlando, FL. 31 januari 2023.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in