TikTok is verboden op alle apparaten van de federale overheid in de VS

0
14


Onder verwijzing naar TikTok als een ‘hoog risico’ beveiligingsprobleem, is de Chinese app voor korte video’s verbannen van alle apparaten van de federale overheid in de VS.

Het besluit betekent in wezen dat alle overheidsmedewerkers TikTok verplicht moeten verwijderen van de mobiele apparaten en andere gadgets die aan hen zijn verstrekt.

Biden’s onlangs ondertekende bestedingsrekening van $ 1,7 biljoen bevat een bepaling die de app van ByteDance verbiedt.

“We zijn teleurgesteld dat het Congres heeft besloten TikTok op overheidsapparaten te verbieden – een politiek gebaar dat niets zal doen om de nationale veiligheidsbelangen te bevorderen – in plaats van de regering aan te moedigen haar nationale veiligheidsbeoordeling af te ronden”, zei Brooke Oberwetter, TikTok-woordvoerder over de verbieden.

Het besluit komt met name tegen de achtergrond van verschillende staten in het hele land die naar buiten komen met hun beleid dat de app verbiedt. Het was de gouverneur van South Dakota, Kristi Noem, die vorige maand de bal aan het rollen bracht door een uitvoerend bevel uit te vaardigen en het gebruik van de app te verbieden.

“South Dakota zal geen deel hebben aan de inlichtingenvergaring van landen die ons haten”, zei Noem in een verklaring op Twitter.

Daarna volgden North Dakota, Alabama, Utah, Maryland en Texas.

Eerder waarschuwde ook de Federal Bureau of Investigation (FBI) voor datalekken via de app. Directeur Christopher Wray vertelde een House-panel dat mogelijke toegang van de Chinese overheid tot gebruikersgegevens of software via de app reden is om “uiterst bezorgd” te zijn.

Wray voegde eraan toe dat ByteDance specifieke applicatie-programmeerinterfaces (API’s) in de app integreert die Peking toegang geeft tot “beheer van de gegevensverzameling van miljoenen gebruikers of het beheer van het aanbevelingsalgoritme”.

De kruistocht tegen de Chinese app is gestart door oud-president Donald Trump. Nadat Biden aan de macht kwam, trok hij echter de uitvoerende bevelen van Trump in die tot doel hadden de downloads te verbieden.

(Met input van bureaus)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in