TikTok is ver geavanceerd in China. Hier zijn 3 trends die Amerikaanse marketeers zullen volgen

0
139


Chinese en Amerikaanse TikTok verschillen enorm van elkaar, maar niet op de manieren die je zou verwachten. Erica Yang, chief executive van het Chinees-Amerikaanse sociale bureau en venture-studio RealHype Creative, schetst drie gebieden waar Amerikaanse marketeers van zouden moeten leren.

hand met iphone

De kloof tussen Chinese en Amerikaanse TikTok wordt kleiner, zegt Yang / Credit: Adobe Stock

1. Creëer meer premium content

Chinees TikTok is de korte videoversie van een tv-netwerk geworden, zelfs met talkshows met meerdere afleveringen. Dit betekent dat de kwaliteit van de inhoud veel beter is in alle branches en categorieën. “Met meer dan 600 miljoen actieve gebruikers op het Chinese TikTok is het platform zowel geavanceerder als competitiever, dus om op te vallen, moeten makers en influencers hoogwaardige inhoud maken”, zegt Yang. “Een maker heeft vaak een productieteam van acht personen, met scenarioschrijvers en redacteuren.”

2. Kleine influencers hebben een grotere impact en betere resultaten

Vroeger betaalden merken tussen de $ 50.000 en $ 100.000 per post wanneer ze met mega-influencers werkten. Ze stopten hiermee nadat ze niet de gewenste resultaten kregen, zegt Yang. “Een maker die 5 miljoen views zou krijgen, zou plotseling 4.000 views krijgen op een merkbericht. In plaats daarvan zouden merken moeten werken met kleine influencers wiens volgersbestand overeenkomt met hun doelgroep. Kleine influencers hebben vaak een meer intieme relatie met hun volgers en als resultaat , hun impact is veel groter en de resultaten voor het merk zijn beter.”

3. Duik in de gegevens

Hoe meer premium de inhoud, hoe meer betrokkenheid het krijgt, en met meer betrokkenheid verzamel je meer gedetailleerde gegevens over consumenten, zegt Yang. “Zodra merken en makers meer gedetailleerde gegevens hebben, kunnen ze meer betrokkenheidsverkeer, promotieverkeer en organisch verkeer genereren … Het algoritme weet niet alleen wat je leuk vindt, maar het weet ook van welke precieze inhoud je waarschijnlijk zult genieten.”

Meld u hier aan voor de dagelijkse Amerikaanse nieuwsbrief van The Drum voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in