TikTok is van plan om verschillende functies toe te voegen aan zijn nieuwe Shopping-advertenties

0
68


  • TikTok zet zijn winkelbare advertenties aan om Meta aan te pakken.
  • TikTok zal voor de feestdagen kunstmatige intelligentie en automatisering naar deze advertenties brengen.
  • Advertentiekopers zeggen dat deze functies het veel gemakkelijker maken om shoppable video’s te maken.

TikTok voert zijn inspanningen op om ervoor te zorgen dat rivaal Meta er niet vandoor gaat met alle sociale commerce-dollars.

De app voor sociale media introduceerde in augustus een reeks van drie “Shopping-advertenties” en heeft grote plannen om die advertenties gemakkelijker te maken en beter te targeten op gebruikers vóór de vakantie, volgens geselecteerde media-kopers die zijn geïnformeerd door TikTok-vertegenwoordigers.

TikTok zal deze plannen uitbreiden naar nog meer bureaus tijdens een evenement op 28 september, volgens een e-mailuitnodiging gezien door Insider.

“Er zal veel meer automatisering plaatsvinden”, zei een advertentiekoper die al was geïnformeerd.

Deze persoon zei dat TikTok adverteerders een functie zal laten testen met behulp van kunstmatige intelligentie om advertenties aan mensen te tonen op basis van of ze waarschijnlijk iets kopen. De AI zal bijvoorbeeld beslissen of ze standaard merkadvertenties of catalogusadvertenties sturen.

TikTok zal ook een AI-aangedreven functie testen die zal bepalen welke productadvertenties het beste op video’s kunnen worden weergegeven, zei Raphael Rivilla, partner en chief media officer van onafhankelijk reclamebureau Marcus Thomas, die werd geïnformeerd over de nieuwe functies. Deze productadvertenties brengen gebruikers naar de bestemmingspagina’s van het merk wanneer erop wordt geklikt, en Rivilla zei dat de AI zal bepalen welke combinatie van productadvertentie en video het beste resultaat oplevert.

Hoewel Meta deze functie al biedt, is Rivilla enthousiast over het aanbod van TikTok omdat hij vindt dat de versie van TikTok er mooier uitziet.

De media-inkopers die over deze nieuwe functies werden geïnformeerd, waren echter het meest enthousiast over een nieuwe tool voor het maken van video’s die automatisering gebruikt om snel winkelbare videoadvertenties te maken. De winkelbare advertenties van TikTok zijn traditioneel moeilijk te maken.

“Slijtage op TikTok is zo snel”, zei een derde koper van advertenties, die op de hoogte was gebracht van het nieuwe aanbod. “Elke manier om automatisch en naadloos nieuwe activa te creëren, zou zeker nuttig zijn.”

TikTok weigerde commentaar te geven op deze plannen.

Rivalen als Meta gebruiken al automatisering en kunstmatige intelligentie in hun advertentieproducten, dus TikTok probeert een inhaalslag te maken.

“Zoals veel opkomende platforms, begonnen ze met hun basisadvertentieproducten die nu door merken zijn overgenomen”, aldus de eerste bron. “De volgende iteratie gaat over de prestatiekant daarvan met social shopping, en ze duiken eerst in het hoofd. In veel opzichten komen ze overeen met andere platforms.”

Hoewel de winkeladvertenties van TikTok nieuw zijn, zijn ze er tot nu toe beter in geslaagd om gebruikers door te klikken om te kopen dan vergelijkbare advertenties op concurrerende platforms, aldus een andere bron.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in