TikTok is nu verbannen uit apparaten die worden gebruikt in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden

0
9


Het huis loopt vooruit op nieuwe vereisten die medio februari van start gaan


Het komt vrij vaak voor dat apps voor sociale media als rages komen en gaan, maar zeer zelden heeft een dienst de blijvende kracht van TikTok. Na aanvankelijk exploderen in de nasleep van de overname van Musical.ly, combineerde TikTok Vine en YouTube om een ​​van de meest populaire apps ooit op smartphones te worden. Als app in Chinese handen was het ook een bliksemafleider voor controverses – en niet alleen tijdens de regering-Trump. Nu, in de nasleep van een spionageschandaal, zet de Amerikaanse regering een stap voorwaarts in het inperken van de app.

ANDROIDPOLITIE VIDEO VAN DE DAG

Zoals gemeld door CNN, heeft het Congres TikTok effectief verbannen om te worden geïnstalleerd op apparaten die eigendom zijn van de overheid. Ten eerste verbood het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden TikTok eerder deze week om te installeren op gadgets die het beheert, daarbij verwijzend naar een “hoog risico voor gebruikers” boven mogelijke veiligheidsrisico’s. Het is een zet die het best kan worden beschouwd als een preambule voor wat er gaat komen voor ByteDance.

Gisteren ondertekende president Biden een omnibusuitgavenwet van $ 1,7 miljard, die ook een anti-TikTok-bepaling bevatte. Zoals Engadget opmerkt, zal de omnibus de Biden-administratie dwingen om tegen half februari regels vast te stellen met betrekking tot de verwijdering van de app van de meeste overheidsapparaten. Ondanks uitzonderingen voor gekozen functionarissen en leden van het congres, maakt het verbod van het Huis een einde aan deze uitzondering. Huisgenoten die TikTok op beheerde apparaten installeren, wordt gevraagd de software te verwijderen.

Deze stappen komen slechts enkele dagen nadat ByteDance vier werknemers heeft ontslagen wegens het ongeoorloofd volgen van twee Forbes-verslaggevers. Er is steeds meer druk uitgeoefend op de Amerikaanse regering om actie te ondernemen tegen TikTok en zijn moedermaatschappij, hoewel tot nu toe alleen deze op het Congres gerichte stappen tot wet zijn gekomen. Hoewel er wetgeving is voorgesteld die TikTok volledig zou verbannen van apparaten in de VS, is het onduidelijk of het een kans maakt om ooit door het Huis en de Senaat te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in