Tiktok is goed voor tieners – Lois England – Notre Dame

0
58


In tegenstelling tot de huidige overtuiging dat sociale media een negatief effect hebben op jongeren, heeft de populaire sociale media-app TikTok bijgedragen aan de toename van het aantal tieners dat voor de lol leest. Tiktok is uitgegroeid tot de app voor sociale media voor tieners en jongeren, met naar verwachting 16,8 miljoen gebruikers in het VK in 2024.

Korte muziekvideo’s op TikTok hebben het perfecte platform gecreëerd om geliefde boeken te beoordelen en te delen. Populaire hashtags zoals #booktok (85,5 miljard views) en #booktiktok (712,0 miljoen views) worden gebruikt om favoriete titels en auteurs te bespreken. Binnen TikTok zijn er makers van inhoud die hun accounts hebben gewijd aan het aanbevelen van boeken en romans, sommige van deze accounts hebben honderdduizenden volgers en ontvangen tienduizenden likes per video. Het algoritme en ‘For You Page’ op TikTok zorgen ervoor dat de juiste boeken worden gedeeld met het juiste publiek en de juiste doelgroep, wat handig is voor zowel de auteurs als de consumenten.

Een auteur wiens bekendheid via TikTok tot bloei is gekomen, is Colleen Hoover. Hoover staat bekend om het schrijven van hartverscheurende romans, titels als ‘It Ends with Us’ uit 2020 en ‘Ugly Love’ uit 2014 hebben enorm succes gehad, grotendeels dankzij TikTok’s community voor het delen van boeken. ‘It Ends with Us’ is zo’n groot succes dat er wereldwijd bijna 20 miljoen boeken zijn verkocht en er is een vervolg uitgebracht met de titel ‘It Starts with Us’. Beide boeken staan ​​op de Britse bestsellerslijst, met ‘It Ends with Us’ ongelooflijk lang in de spotlights staan.

Hoewel meningen geen directe correlatie zijn met het aantal gelezen boeken, staat Colleen Hoovers ‘It Starts with Us’ op nummer twee op de Amazon bestsellerslijst, dit is een goede indicatie van de positieve vraag naar de boeken die worden aangeboden aan de ‘booktok ‘ community omdat het laat zien dat mensen deze boeken kopen.

Tiktok is misschien niet per se ‘goed voor tieners’, maar het zorgt ervoor dat steeds meer tieners regelmatig genieten van lezen, wat alleen maar constructief kan zijn.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in