TikTok is ervan overtuigd dat Purge in het echt gebeurt na het horen van de nieuwe wet van Illinois

0
296


TikTok bruist van de theorieën dat Purge in het echte leven plaatsvindt nadat het nieuws over Chicago, Illinois’ SAFE-T Act die vanaf 1 januari 2023 in werking treedt, online opdook.

Op sociale media is er gesproken over de SAFE-T-wet, waarvan de details onlangs zijn onthuld. TikTok-gebruikers hebben hetzelfde vergeleken met de beroemde Purge-film.

De overeenkomsten tussen de twee zorgen ervoor dat mensen zich zorgen maken over wat er zou gebeuren als 1 januari 2023, wat 112 dagen verwijderd is, zal komen.

Wat we weten over de nieuwe wet van Illinois, SAFE-T Act

De SAFE-T Act werd in 2020 aangenomen, maar kreeg niet de aandacht die het momenteel krijgt van mensen op TikTok en andere sociale-mediaplatforms zoals Twitter.

Mensen begonnen erover te horen nadat een video van Keith Pekau waarin de act werd beschreven online opdook. Hij had het eerst op zijn Twitter gepost en van daaruit vond het zijn weg naar TikTok.

In de video legt Keith uit hoe de Safe-T-wet de zaken gaat veranderen vanaf 1 januari 2023.

Wat is de Safe-T Act?

Volgens Rockford Register Star werd de wet in 2020 weer aangenomen. De outlet merkt op dat als gevolg van de wet ongeveer 400 criminele verdachten weer zullen worden vrijgelaten in de gemeenschap.

Volgens de wet komen handelingen zoals “verergerde batterijen, berovingen, inbraken, haatmisdrijven, verergerd rijden onder invloed, doodslag door voertuigen, door drugs veroorzaakte moorden, alle drugsdelicten, met inbegrip van de levering van fentanyl en gevallen van mensenhandel, niet in aanmerking voor detentie, ongeacht de ernst van het misdrijf of het risico van de verdachte voor een specifieke persoon of de gemeenschap, tenzij het Volk met duidelijk en overtuigend bewijs bewijst dat de persoon een “grote kans heeft op opzettelijke vlucht om vervolging te voorkomen”.

Wat betreft gevallen van gewapende overval of moord, mogen rechters een verdachte alleen vasthouden als de bescherming erin slaagt met bewijs te bewijzen dat de verdachte “een reële en actuele bedreiging vormt voor de veiligheid van een specifieke, identificeerbare persoon of personen”.

Waarom mensen het de echte Purge noemen

Mensen vergelijken het met echte Purge vanwege de beroemde film die in 2014 werd uitgebracht.

De synopsis van de film is gebaseerd op het moment waarop de Amerikaanse regering een jaarlijkse periode van 12 uur bestraft waarin alle criminele activiteiten, inclusief moord, legaal zijn. Het verhaal laat vervolgens zien hoe een gezin omgaat met een indringer die een bedreiging vormt voor hun veiligheid.

Als je de film wilt zien, zijn alle delen momenteel beschikbaar op Netflix.

In ander nieuws, spirituele betekenis van 2022 Harvest Moon en de impact ervan uitgelegdLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in