TikTok is een puinhoop over een met jus gedompelde Popeyes Chicken Sandwich

0
94


Het idee om mensen grote hoeveelheden voedsel te zien eten, klinkt misschien alsof het zijn oorsprong heeft in competitief eten, mukbang is ontstaan ​​​​in Korea. Volgens TODAY vertaalt het woord zich naar “eating broadcast” en is het vrij populair in Zuid-Korea – er zijn zelfs professionele mukbangers die genieten van lucratieve sponsoring. De video’s bieden een virtuele metgezel voor iemand die alleen eet, omdat de Koreaanse cultuur gewoonlijk socialisatie tijdens het eten aanmoedigt.

Maar hoe heeft zo’n concept wortel geschoten in Amerika? Thrillist legt uit dat de Amerikaanse mukbang-video’s geworteld zijn in twee concepten: populariteit en ASMR. Toen ze merkten hoe populair de video’s waren in Korea, besloten Amerikaanse streamers om het uit te proberen. Er is ook een neurologische factor, aangezien de geluiden van eten en koken – bijten in extra knapperige gebakken kip, kauwen op pasta, groenten snijden of een fles frisdrank drinken – degenen die ernaar kijken een tintelend gevoel geven als onderdeel van hun autonome zintuiglijke meridiaanrespons of ASMR.

Dus terwijl veel commentatoren op Zach Choi’s TikTok-video grapjes maakten, schreven anderen dingen als “I love ASMR” en “Beste mukbang youtuber”, na het bekijken van de video.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in