TikTok is ‘digitale fentanyl’, zegt de nieuwe voorzitter van de GOP China-commissie

0
10Washington
CNN

TikTok is een verslavende drug die de Chinese regering aan Amerikanen verstrekt, zegt de nieuwe voorzitter van een nieuwe commissie voor China van het Huis van Afgevaardigden.

GOP-vertegenwoordiger Mike Gallagher uit Wisconsin vertelde NBC’s “Meet The Press” in een interview dat zondag werd uitgezonden dat hij TikTok “digitale fentanyl” noemt omdat “het zeer verslavend en destructief is en we zien verontrustende gegevens over de corrosieve impact van constante sociale media gebruik, vooral op jonge mannen en vrouwen hier in Amerika”, en ook omdat het “feitelijk teruggaat tot de Chinese Communistische Partij”.

Gallagher, die door de Republikeinse leider van het Huis, Kevin McCarthy, is aangesteld als voorzitter van de nieuwe beperkte commissie in het nieuwe congres, heeft gezegd dat hij vindt dat de video-app in de Verenigde Staten moet worden verboden. (McCarthy is de schijnbare koploper om spreker van het Huis te worden wanneer de nieuwe sessie dinsdag begint, hoewel hij nog steeds niet genoeg stemverplichtingen heeft om gekozen te worden in de vloerstemming.)

TikTok, waarvan het moederbedrijf, ByteDance, in Chinese handen is, is verbannen uit elektronische apparaten die worden beheerd door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, volgens een interne kennisgeving aan het personeel van het Huis. Afzonderlijk zal de Amerikaanse regering TikTok verbieden van alle federale apparaten als onderdeel van de wetgeving die is opgenomen in de omnibuswet van $ 1,7 biljoen die president Joe Biden vorige week ondertekende. De stap komt nadat meer dan een dozijn staten de afgelopen weken hun eigen verbod op TikTok op overheidsapparaten hebben geïmplementeerd.

TikTok noemde eerder pogingen om de app van overheidsapparaten te weren “een politiek gebaar dat niets zal doen om de nationale veiligheidsbelangen te bevorderen”. TikTok weigerde commentaar te geven op de huisbeperkingen.

Gallagher zegt verder te willen gaan. Terwijl TikTok steeds populairder wordt, vindt hij dat het moet worden beteugeld.

“We moeten ons afvragen of we willen dat de CCP controle heeft over wat op het punt staat het machtigste mediabedrijf van Amerika te worden”, zei hij tegen NBC. Gallagher steunde het verbod op TikTok op overheidsapparaten en zei dat de Verenigde Staten dat verbod nationaal zouden moeten uitbreiden.

Het bedrijf is beschuldigd van het censureren van inhoud die politiek gevoelig is voor de Chinese regering, waaronder het verbieden van enkele accounts die posten over de massale detentiekampen van China in de westelijke regio Xinjiang. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken schat dat tot 2 miljoen Oeigoeren en andere moslimminderheden in deze kampen zijn vastgehouden.

“Wat als ze het nieuws gaan censureren, toch? Wat als ze het algoritme beginnen aan te passen om te bepalen wat de CCP geschikt acht om te drukken”, waarschuwde Gallagher, analoog aan de situatie van de KGB en de Pravda die The New York Times en andere grote kranten kochten tijdens het hoogtepunt van de Koude Oorlog.

Amerikaanse beleidsmakers hebben TikTok genoemd als een potentieel risico voor de nationale veiligheid, en critici hebben gezegd dat ByteDance door de Chinese autoriteiten zou kunnen worden gedwongen om TikTok-gegevens over Amerikaanse burgers te overhandigen of om te fungeren als een kanaal voor kwaadaardige invloedsoperaties. Beveiligingsexperts hebben gezegd dat de gegevens China in staat zouden kunnen stellen inlichtingenmogelijkheden te identificeren of Amerikanen te beïnvloeden door middel van desinformatiecampagnes.

Er is geen bewijs dat dat daadwerkelijk is gebeurd, al bevestigde het bedrijf vorige maand dat het vier medewerkers heeft ontslagen die op het platform oneigenlijk toegang hadden tot de TikTok-gebruikersgegevens van twee journalisten.

Maar TikTok heeft honderden miljoenen downloads in de Verenigde Staten en het zeer invloedrijke socialemediaplatform heeft talloze online makers geholpen merken en levensonderhoud op te bouwen. Naarmate zijn populariteit stijgt, is TikTok mogelijk te groot geworden om te verbieden.

Sinds 2020 onderhandelt TikTok met de Amerikaanse regering over een mogelijke deal om de nationale veiligheidsproblemen op te lossen en ervoor te zorgen dat de app beschikbaar blijft voor Amerikaanse gebruikers. TikTok heeft gezegd dat de potentiële overeenkomst die wordt beoordeeld, betrekking heeft op “belangrijke zorgen rond corporate governance, inhoudsaanbeveling en -moderatie, en gegevensbeveiliging en -toegang.” Het bedrijf heeft ook enkele stappen ondernomen om Amerikaanse gebruikersgegevens organisatorisch en technologisch af te schermen van andere onderdelen van TikTok’s activiteiten.

Maar een duidelijk gebrek aan vooruitgang in de gesprekken heeft ertoe geleid dat sommige critici van TikTok, ook in het Congres en op staatsniveau, hebben aangedrongen op het verbieden van de app van overheidsapparaten en mogelijk breder.

Gallagher zei op “Meet the Press” dat hij open zou staan ​​voor een verkoop van TikTok aan een Amerikaans bedrijf, maar “the devil is in the details.” Hij vervolgde: “Ik denk niet dat dit een partijdige kwestie moet zijn.”

Toen hem werd gevraagd naar de Russische investering in Telegram en de Saoedische investering in Twitter, zei Gallagher dat zijn “brede zorg, waar beide deel van uitmaken, is waar we autoritaire regeringen technologie zien gebruiken om totale controle over hun burgers uit te oefenen”. het “techno-totalitaire controle.”

Gallagher riep ook op tot “wederkerigheid”, erop wijzend dat Chinese functionarissen apps zoals Twitter mogen gebruiken, maar Chinese burgers geen toegang hebben tot diezelfde apps. Hij zei dat hij graag een regeling zou zien waarbij “als uw regering uw burgers geen toegang geeft tot het platform, we uw overheidsfunctionarissen de toegang tot datzelfde platform zullen ontzeggen.”

“De overheid kan uw kinderen niet opvoeden, kan uw kinderen niet voor u beschermen”, zei Gallagher, “maar er zijn bepaalde verstandige dingen die we kunnen doen om een ​​gezonder ecosysteem voor sociale media te creëren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in