TikTok introduceert een waarschuwingssysteem voor overtredingen, test een functie om de For You-feed te “verversen” TechCrunch

0
29


TikTok kondigt vandaag verschillende wijzigingen in zijn service aan, waaronder wat het beweert verhoogde handhaving tegen slechte actoren te zijn, evenals tests van nieuwe gebruikersgerichte tools die een vernieuwing van de belangrijkste algoritmische feed van de app, bekend als de For You-feed, zullen forceren. Het bedrijf zei dat de wijzigingen erop gericht zijn het platform zowel veilig als vermakelijk te houden voor zowel gebruikers als makers.

Hoewel alle grote sociale-mediabedrijven inhoudsrichtlijnen hebben, varieert de handhaving ervan. Zoals vaak het geval is, leren mensen die de regels overtreden en onderworpen zijn aan verwijderingen van hun inhoud of verboden, niet altijd van hun fouten – ze worden gewoon herhaaldelijke overtreders. Tegenwoordig omvat het handhavingssysteem van TikTok verschillende straffen, zoals tijdelijke verboden op het plaatsen of reageren, ontworpen om schadelijke inhoud op het platform te verminderen.

Echter, geeft TikTok’s Global Head of Product Policy, Julie de Bailliencourt, in een aankondiging toe dat makers klagen dat het huidige systeem verwarrend kan zijn om te navigeren – vooral als ze niet typisch de regels van TikTok overtreden of onbewust het beleid hebben geschonden, en dat niet doen zeker waarom ze zijn gestraft. Bovendien is dit systeem niet efficiënt in het afschrikken van herhaalde overtreders, legde de exec uit

“Herhaaldelijke overtreders hebben de neiging om een ​​patroon te volgen – onze analyse heeft uitgewezen dat bijna 90% consequent dezelfde functie overtreedt, en meer dan 75% herhaaldelijk dezelfde beleidscategorie overtreedt”, schreef de Bailliencourt.

Als gevolg hiervan zal TikTok in plaats daarvan overgaan op een stakingssysteem, vergelijkbaar met YouTube. In alle gevallen, behalve in de ernstigste gevallen, krijgen makers waarschuwingen als hun inhoud wordt verwijderd. Als ze vervolgens een drempel van waarschuwingen bereiken binnen een productfunctie (zoals opmerkingen of TikTok LIVE), of beleid (zoals pesten of intimidatie), worden ze permanent verbannen. Het bedrijf zei dat de drempel zal variëren afhankelijk van de overtreding en het potentieel om leden van de gemeenschap te schaden. Het zei bijvoorbeeld dat er een lagere drempel zou kunnen zijn voor het schenden van het beleid inzake haatdragende inhoud dan voor het plaatsen van weinig schadelijke spam.

TikTok zal nog steeds permanente verbanningen uitvaardigen voor ernstige schendingen, zoals video’s die “geweld promoten of bedreigen, materiaal met seksueel misbruik van kinderen (CSAM) tonen of faciliteren, of echt geweld of marteling tonen”, aldus de post.

De verzamelde waarschuwingen vervallen na 90 dagen uit het record van een account, maar accounts die “een groot aantal cumulatieve waarschuwingen genereren voor verschillende beleidsregels en functies” worden permanent verbannen. TikTok heeft niet gedetailleerd beschreven wat een “hoog aantal” zou zijn, en ook niet meer informatie gedeeld over wat de drempels zijn op de verschillende gebieden. Dat kan mogelijk meer verwarring veroorzaken bij videomakers wanneer ze proberen het systeem te reverse-engineeren op basis van welke accounts waarschuwingen hebben ontvangen en waarom.

Makers kunnen binnenkort hun eigen waarschuwingen en de status van hun account in de app volgen, zei TikTok, via een update van het Veiligheidscentrum voor makers. Hier kunnen ze hun eigen status bekijken en de status van de rapporten die ze hebben gemaakt over andere video’s of accounts. Ze kunnen ook bezwaar maken tegen waarschuwingen van dit Veiligheidscentrum als ze vinden dat ze onterecht zijn gegeven. Als de maker dicht bij een permanente ban staat, zal TikTok hem hiervan op de hoogte stellen.

In verband hiermee zei het bedrijf dat het ook zal beginnen met het testen van een nieuwe functie in geselecteerde markten die videomakers zal informeren welke video’s van hen zijn gemarkeerd als niet in aanmerking komend voor aanbeveling aan de For You-feeds van gebruikers, en waarom.

Voor eindgebruikers is een andere nieuwe test wellicht interessanter.

Binnenkort zullen sommige gebruikers met TikTok op een nieuwe knop “Vernieuwen” kunnen tikken om een ​​bijgewerkte reeks For You-feedaanbevelingen te ontvangen. Hoewel de feed van TikTok zeer gepersonaliseerd en redelijk verslavend is, klagen velen dat de inhoud oud wordt omdat deze na enige tijd niet genoeg variatie toevoegt. Met de nieuwe vernieuwingsknop, die beschikbaar zal zijn in de accountinstellingen, kunnen gebruikers de app dwingen om “nieuwe, gediversifieerde inhoud die niet is gebaseerd op eerdere activiteiten of interacties” naar hun For You-feed te brengen.

Nadat ze op de knop hebben gedrukt, beginnen gebruikers inhoud te zien die is gebaseerd op hun nieuwe interacties, vertelde een TikTok-woordvoerder aan TechCrunch. Naast het bieden van een vernieuwde feed, merkte het bedrijf op dat de functie zou kunnen dienen als een manier om mogelijk kwetsbare gebruikers te ondersteunen die afstand willen nemen van hun huidige inhoudservaring.

De wijzigingen in het beleid en het product van TikTok volgen op de toegenomen bezorgdheid over de banden van de app met China en de risico’s die deze met zich meebrengt. In de hele VS is TikTok verbannen op overheidsapparaten nadat uitvoerende bevelen van gouverneurs de app verboden hadden. Verschillende universiteiten hebben de app ook op hun wifi-netwerken verboden. En de regering-Biden verbood TikTok van overheidsapparaten in een wetsvoorstel dat eind december werd ondertekend. Als reactie hierop heeft TikTok vergaderingen gehouden met functionarissen, denktanks en groepen van algemeen belang in Washington, meldde The New York Times, en nodigde deze week media uit voor een rondleiding door het Transparency and Accountability Center in LA

Te midden van de toenemende roep om een ​​landelijk verbod in de VS, heeft TikTok gewerkt om het publiek te overtuigen van de veiligheid van zijn platform en nieuwe transparantietools uit te rollen die gebruikers informeren waarom video’s werden aanbevolen of waarmee ze specifieke inhoud kunnen filteren. Bij elke nieuwe aankondiging komt er echter ook een beetje slechte pers. Zo werd vorige maand onthuld dat het bedrijf een geheime verwarmingsknop had om video’s viraal te laten gaan, en net daarvoor meldde Forbes dat TikTok zijn journalisten had bespioneerd. Deze onthullingen hebben het imago van het bedrijf verder aangetast in een tijd waarin het het vertrouwen probeert te vergroten.

TikTok zegt dat de vernieuwingsknop in de “komende dagen” zal worden uitgerold, terwijl de beleidsupdate momenteel wereldwijd wordt uitgerold en gebruikers op de hoogte worden gesteld zodra deze voor hen beschikbaar is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in