TikTok-influencers Greta Rolli, Alix Earle en andere #GRWM-makers veranderen sociale media

0
19


Het was de jongere zus van Greta Rolli die haar eind 2019 voor het eerst kennis liet maken met TikTok. Samen vulden de twee hun tijd door zichzelf op te nemen terwijl ze zongen en dansten in hun woonkamer als coronapandemie beperkingen in het hele land aangescherpt.

“Ik had niet veel volgers – het waren meestal willekeurige vrienden op TikTok”, vertelde Rolli aan CBS News.

Rolli stapte uiteindelijk af van het posten van eenvoudige dansvideo’s en begon in plaats daarvan kijkers een kijkje te geven in haar dagelijkse leven, van haar ochtendroutine tot fragmenten van een weekendtrip die ze maakte met haar verloofde Sebastian tot het passen van trouwjurken.

“Ik wil dat mensen meer intieme delen van mijn leven zien, zoals mijn relatie met mijn broers en zussen, mijn relatie met mijn ouders en mijn relatie met Sebastian. Ik overdrijf niet, maar ik wil dat ze het gevoel hebben dat ze deel uitmaken van mijn leven. gezinsdynamiek,” zei Rolli.

278796337-1162764337823760-1775562322748652994-n.jpg
Online influencer Greta Rolli zei dat ze het leuk vindt dat haar fans “meer intieme delen van mijn leven zien, zoals mijn relatie met mijn broers en zussen, mijn relatie met mijn ouders en mijn relatie met [her fiancée] Sebastiaan.”

Instagram/Greta Rolli


Die informele intimiteit is het kenmerk van een opkomende generatie online influencers die sociale media gebruiken om een ​​gevoel van persoonlijke verbondenheid met hun fans te bevorderen. Meer in het algemeen vertegenwoordigt de verschuiving van Rolli de evolutie van TikTok als een platform van een platform dat bekend staat om virale dans- en dierenvideo’s naar een platform dat steeds professionelere makers van inhoud verbindt met bedrijven en merken die graag in contact willen komen met jongere digitale consumenten.

Voor de meest succesvolle influencers van vandaag is ‘authenticiteit’ – of in ieder geval de schijn ervan – zelf een product dat kan worden vastgelegd in high-definition, bewerkt en uiteindelijk verkocht aan een steeds groter publiek dat hongerig is naar een zinvolle connectie met hun favoriete internetpersoonlijkheden .

Uitgaven verschuiven

Taylor Schear, CEO van Sheer Talent, dat onder andere een groot aantal opmerkelijke influencers vertegenwoordigt, zei dat TikTok andere grote sociale platforms heeft overtroffen in zijn belang voor adverteerders.

“We hebben een klant die elke maand uitgaven toewijst aan influencers en maandenlang waren we al hun uitgaven aan Instagram en YouTube aan het toewijzen en toen zeiden ze plotseling: ‘Eigenlijk gaan we 90% daarvan nemen en het zeggen’ in TikTok,” vertelde ze aan CBS News.

Ondertussen hebben hashtags als #GRWM (get ready with me) #skincareroutine, #gotoworkwithme, #organizewithme voor iedereen nieuwe kansen geopend om een ​​TikTok-influencer te worden. Gecombineerd hebben deze hashtags miljarden video’s verspreid over de app voor sociale media.

Het idee is eenvoudig: makers nemen video’s op waarin ze hun favoriete producten documenteren terwijl ze hun dag beginnen of zich voorbereiden op een evenement.

Alix Earle, een 22-jarige student aan de Universiteit van Miami, is een andere prominente influencer die heeft kunnen profiteren van de groeiende honger naar persoonlijke inhoud en in één maand tijd 2 miljoen volgers heeft gekregen door inhoud over haar leven te posten.

Earle’s persona op TikTok is die van een onverslaanbaar coole oudere zus. Ze maakt uitstapjes naar Dubai om merken te promoten, zonder haar collegelessen bij te houden. Haar volgers komen voor de “maak je klaar met mij”-inhoud, maar blijven om te horen over haar onzekerheden over haar acne, haar datingleven en en relatie met haar huisgenoten. Ze is herkenbaar en zelfs biecht, terwijl ze ook glamoureus is. Het belangrijkste van alles is dat ze gloeit van dat kostbaarste goed in de online wereld: uw aandacht.

De analyses laten zien hoe krachtig dat recept kan zijn in de juiste handen. Op TikTok heeft de hashtag #AlixEarle meer dan 738 miljoen vermeldingen ontvangen, terwijl #AlixEarleMakeup er bijna 53 miljoen trok toen haar volgers haar make-uproutine probeerden na te bootsen.

Merken samenvoegen met makers

Toen TikTok voor het eerst in populariteit explodeerde, populaire makers zoals Charli D’Amelio, zagen Bella Poarch en Addison Rae een vergelijkbare groei in hun aantal abonnees door performatieve inhoud te uploaden. Het platform diende als een lanceerplatform voor carrières die make-up verkochten, op realityshows verschenen en muziek opnamen buiten de app om.


Social media-ster Charli D’Amelio over co-hosting van Nickelodeon’s Kids’ Choice Awards

05:23

“Een leger van micro-influencers”

Maar dat was toen, volgens Schear. “Er zijn nog steeds makers die daarop vertrouwen, maar ik zou zeggen dat de grote meerderheid heel organisch zichzelf is, dus je zult merken dat mensen echt aangetrokken worden tot wat ze leuk vinden,” zei Schear.

Hoewel het nog vroeg is om te zien of makers als Earle en Rolli hetzelfde niveau van bekendheid zullen hebben als hun voorgangers, merken merken en bedrijven op hoe geïnteresseerd volgers kunnen zijn in het dagelijkse leven en de routines van medegebruikers en de producten die ze gebruiken .

Sara Wilson, oprichter en directeur van SW Projects, adviesbureau voor digitale strategie, zei dat sommige merken reclame krijgen via de geavanceerde zoekfunctie van TikTok.

“De beste merken zijn niet te onderscheiden van makers. Dus als je een merk als Shein ziet, is het zo enorm dat ik denk dat je op TikTok gaat, er zijn miljarden weergaven van #SheinHaul op TikTok, dus ze hebben in wezen een leger van micro- influencers om voor hen te vertegenwoordigen,” zei Wilson. Dat is een merkaanwezigheid op een platform … We hebben nu makers die Shein Hauls doen om het merk te vertegenwoordigen.

De taal spreken

Met meer dan 1 miljard gebruikers is het publiek van TikTok voornamelijk verdeeld tussen Gen Zers en jongere millennials. Maar terwijl millennials aanwezig zijn op de app, sturen Gen Z’ers de gesprekken, de soorten consumptie en de trends, zei Wilson.

“Het is nog steeds een Gen Z-gericht platform”, zei Wilson, eraan toevoegend dat “merken in ieder geval het afgelopen jaar zeker wakker worden met de kracht van TikTok om echt een publiek te ontsluiten dat ze willen bereiken.”

Ze wijst naar Duolingo en Ryanair als twee merken die de taal van TikTok onder de knie hebben om de jonge gebruikers van de app aan te spreken.

“Het idee om de taal te spreken is zo belangrijk omdat merken vaak op TikTok komen en ze zijn als Grieks spreken als de taal daar Italiaans is en het gewoon niet werkt,” zei Wilson. “Het klopt niet, het voelt niet goed, het past niet en gebruikers kunnen dat meteen ruiken.”

Een andere manier waarop TikTok de spelregels voor sociale media verandert: nuttige informatie. Het is het korte videoplatform waar mensen naar andere makers kijken voor praktische kennis als een vorm van entertainment.

“Ik denk dat wat zo interessant is, is dat we zijn geëvolueerd van dansen naar leren als een vorm van entertainment, en dat is echt de sleutel,” zei Wilson. “En wat merken moeten begrijpen, is dat dit een kans is waarbij mensen vermaakt willen worden en ook willen leren, en die twee dingen sluiten elkaar niet uit – sterker nog, ze zijn diep met elkaar verbonden. Ik denk dat de merken dat begrijpen Ik denk dat dit de merken zijn die zullen winnen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in