TikTok-historicus Shermann ‘Dilla’ Thomas landt nieuwe tourbus voor zijn lessen in Chicago na maanden van fondsenwerving

0
14


AUBURN GRESHAM — Chicago’s favoriete stadshistoricus heeft een coole nieuwe rit om mee door de stad te cruisen, en zijn eerste doel is om meer tours aan te bieden om de geschiedenis van de stad te verkennen.

Na maanden van fondsenwerving en steun van de gemeenschap, heeft Shermann “Dilla” Thomas het geld binnengehaald om een ​​tourbus te kopen. De TikTok-ster, die bekend staat als 6figga_dilla, kan nu zijn geschiedenislessen van je telefoon naar de echte wereld brengen met Chicago Mahogany Tours tegen een betaalbare prijs, zei hij.

Donaties van bedrijfssponsors, sportteams, beroemdheden als Chance the Rapper en acteur Thomas Lennon en “alledaagse Chicagoans” hielpen Thomas een aanbetaling te krijgen voor de bus van $ 300.000, zei hij. Hij zal blijven betalen om de bus te bezitten, zei hij.

Om tours over de South Side aan te bieden, zou Thomas busmaatschappijen tot $ 1.300 per tour betalen om een ​​bus te huren, zei hij. Nu hij zijn bus heeft, kan hij de kosten voor buurttours verlagen, meer gratis rondleidingen aanbieden aan studenten en zijn geschiedenislessen nemen door de stad, wijk voor wijk.

“Het zijn de verhalen die ik vertel waar mensen aan doneren,” zei Thomas. ‘Ik ben maar een vaartuig. Het zijn de verhalen die ertoe doen.”

De “moderne” geheel witte bus is versierd met monitoren en enorme ramen, zei Thomas.

Binnenkort zullen de monitoren TikToks van Thomas spelen, dus wanneer de bus naar een historische plek stopt, kunnen buren archiefbeelden bekijken terwijl ze uit hun raam staren naar levende geschiedenis, zei Thomas.

Het busontwerp zal het gezicht van Thomas bevatten met het Chicago Mahogany-logo, zei Thomas. “Alles aan Amerika komt uit Chicago”, een slogan die Thomas bedacht, zal op de zijkant van de bus worden geplakt, zei hij.

In de bus hoopt Thomas een kunstenaar de opdracht te geven een muurschildering te maken ter ere van ‘alle kanten van de stad’, zei hij.

“Als mensen in de bus stappen en hem zien, willen we dat hij Chicago-trots uitstraalt”, zei Thomas. “Ik wil dat we ons beter voelen over onszelf.”

VERWANT: TikTok’s Dilla, de stadshistoricus, leidt volgers op en daagt Chicago-stereotypen uit – 60 seconden per keer

Credit: Colin Boyle/Block Club Chicago
Shermann Thomas, bekend van zijn Chicago-geschiedenisposten via zijn Tik Tok-account @6figga_dilla, poseert voor een portret buiten de Cook Elementary School – waar Thomas als jongere aanwezig was – in de wijk Auburn Gresham op 11 mei 2021.

Thomas zal in december nog een inzamelingsactie houden in 875 North Michigan – voorheen bekend als het John Hancock Center – om donateurs te bedanken en genoeg geld in te zamelen om buurttours voor 50 scholen te sponsoren, zei hij.

In de tussentijd blijft Thomas bezig met het werken aan de details van zijn naamloze Netflix-show en het aanvragen van subsidies voor meer gratis rondleidingen, zei hij. Chicago Mahogany Tours is onlangs gecertificeerd als non-profitorganisatie.

Thomas hoopt ook door te gaan met Englewood-tours met kunstenaar Tonika Johnson, zei hij.

Op een dag hoopt Thomas een “micromuseum” te openen op het voormalige terrein van de Paul Cuffee Math Science Academy in Auburn Gresham, zei hij. Deelnemers kunnen Oculus VR-headsets dragen en meer te weten komen over de stad “in de metaverse”, zei hij.

Thomas wil het het GRACE Museum of South Side History noemen, naar Gresham, Roseland, Auburn, Chatham en Englewood, zei hij.

“Ik erken dat ik een bepaalde bezorgstijl heb die mensen leuk vinden, maar ik ben slechts de persoon die de boodschap overbrengt,” zei Thomas. “De geschiedenis van Chicago is wat ons verenigt.”

Abonneer u op Block Club Chicago, een onafhankelijke, 501(c)(3), door journalisten geleide redactie. Elke dubbeltje verdienen we met rapportage vanuit de buurten van Chicago.

Klik hier om Block Club te steunen met een fiscaal aftrekbare donatie.

Bedankt voor het abonneren op Block Club Chicago, een onafhankelijke, 501(c)(3), door journalisten gerunde redactiekamer. Elke dubbeltje verdienen we met rapportage vanuit de buurten van Chicago. Klik hier om Block Club te steunen met een fiscaal aftrekbare donatie.

Luister naar “It’s All Good: A Block Club Chicago Podcast”:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in