TikTok – Het grote plaatje

0
136


Je hebt geen keus.

Dat zei Prof G, oftewel Scott Galloway, op zijn podcast.

Er zijn twee podcasts met Galloway. De ene is Pivot, met Kara Swisher, de andere is The Prof G Pod, die van hem alleen is. U kunt hier meer over Galloway lezen: Is Scott Galloway de Howard Stern van de zakenwereld?

Scott is deze maand afwezig in de Pivot-podcast, dus stem niet af. De magie van Pivot is de reactie van Scott op Kara. Kara alleen … ze laat namen vallen en is zo van binnen dat ze de plot te vaak verliest. Maar Scott is aan de bal. Hij noemde Elon/Twitter gelijk.

In Galloway’s Prof G-podcast, die net als Pivot twee keer per week wordt uitgezonden, beantwoordt hij vragen. En een recente was of Twitter een fout heeft gemaakt door Vine af te sluiten. Galloway dacht van wel, maar uiteindelijk zong hij de lof en werd rapsodisch over TikTok.

Het gaat om de datapunten.

Scott zei na een korte blik Netflix heeft er maar een paar. TikTok heeft honderden! Kijk een beetje en het algoritme begint zich aan te passen om u te laten zien wat u wilt zien, zelfs als u niet wist dat u het wilde zien. Zoals ik steeds golfshots krijg op Instagram Reels, waarvan het algoritme lang niet zo goed is als dat van TikTok, en ik heb nog nooit een golfclip leuk gevonden, volg geen golfers, maar ik geniet van wat wordt geserveerd!

Nu zei Scott dat de gemiddelde persoon tien minuten nodig heeft om te kiezen wat hij op Netflix wil kijken. Wat me verbaasde, aangezien iedereen die ik ken de algoritmen lijkt te volgen, of wat hun vrienden zeggen. Ik onderzoek veel langer dan tien minuten, omdat ik geen tijd wil verspillen aan het kijken naar saaie, saaie, voor de hand liggende televisie.

Met andere woorden, er is een barrière. Wat Scott een belasting noemt.

En er is geen op TikTok. Op TikTok start je gewoon de app en worden clips geserveerd. Je krijgt GEEN KEUZE!

Dit is precies wat we nodig hebben in muziek. Ik heb hier eerder over geschreven, en het kreeg toen geen grip en het zal nu geen grip krijgen. Er zou één track per week gepromoot moeten worden door ALLE streamingplatforms. Of in ieder geval zou elk platform er maar één moeten hebben. Het spoor van de week. We zouden het allemaal bekijken. Dus we konden erover praten! Iedereen zou er immers mee te maken krijgen. Willen we elk nummer? NATUURLIJK NIET! Maar we zouden het bekijken. Nu kijken veel mensen helemaal niet meer naar nieuwe muziek, het is te overweldigend.

Natuurlijk heeft Spotify Discover Weekly, een gepersonaliseerde algoritmische afspeellijst, maar dat heb ik opgegeven, te veel tune-outs. En Radar vrijgeven? Het probleem met algoritmen is dat ze de feiten niet kunnen zien. Als het een heruitgave, een remix, een remaster is, IS HET NIET NIEUW! Natuurlijk wil je me bewust maken, maar het verstoort de stroom en ik luister niet.

Nu moet je weten dat je TikTok-thread op jou is gepersonaliseerd, EN ALLEEN JOU!

En wat dat betekent, is waar jij misschien zin in hebt, maar weinig anderen zijn misschien geïnteresseerd.

Gisteravond kreeg ik een comedy-jag. Ik was op zoek naar deze jonge, uitgestreken vrouwelijke strip die echt goed is. Ik was haar niet gevolgd, wat een vergissing was, want ik heb haar nog steeds niet teruggevonden.

En ik vond een aantal goede dingen en onderzocht toen deze strips, en sommige van hun YouTube-clips hadden slechts honderden weergaven. Een paar had duizenden views. En in termen van loopbaantractie, DAT IS NERGENS!

Ik bedoel, je moet ergens beginnen. Maar de weg naar de top is langer dan ooit tevoren. En daarmee bereiken de topmensen minder mensen dan ooit tevoren. Dus als je geluk hebt, kun je je dagelijkse baan opgeven, EN DE MEESTE VAN DEZE MENSEN HEBBEN DAT NIET!

En ze begrijpen de basisregels niet. KWALITEIT TELT! Plaats geen TikTok-clip met slechte audio. Niet alleen valt het publiek af, het algoritme ziet dat je hun video’s overslaat en … ze zijn uit het zicht en uit het hart! Kwaliteit is belangrijker dan frequentie, onthoud dat.

En de drempel om binnen te komen is NIET BESTAAND!

Dit is muziek op steroïden!

Ik bedoel, het is eenvoudig om een ​​liedje te maken en te posten. Je kunt de beats kopen, Macs worden geleverd met GarageBand… Terwijl elk ander soort entertainment op TikTok… veel minder geschiedenis en veel minder talent vereist. IEDEREEN kan praten, niet iedereen kan een instrument bespelen, laat staan ​​om een ​​liedje te schrijven.

En in werkelijkheid weet iedereen dat waardeloze TikToks nergens toe leiden. En TikTok gaat niet over indruk maken op je vrienden, maar op mensen in het algemeen. Dus waarom zou je je druk maken als je niet voor echt gaat spelen?

En het innovatieniveau is verbluffend. Natuurlijk zijn er clichématige verticalen, seks en schoonheid, maar sommige mensen zeggen de verdomdste dingen. Je zult meer wijsheden over relaties op TikTok vinden dan in een hele reeks zelfhulpboeken, en ze zijn BITE-SIZED!

En zeker, speciale effecten, bedrog heeft een publiek, maar het gaat eigenlijk alleen maar om de persoon/mensen in de clip. Je ziet er misschien goed uit, maar heb je charisma? Ben je houterig op het scherm? Kun je contact maken met mensen?

TikTok is YouTube op steroïden. Omdat er niet wordt gezocht! O, je kunt zoeken. Maar echt, je ziet gewoon wat het algoritme levert en gaat verder met je eigen persoonlijke hejira. Er zijn maar heel weinig tune-outs, en als je er een raakt en er voorbij scrolt, WEET TIKTOK HET!

TikTok zet je niet onder druk om iets te kijken. Ze willen gewoon dat je uitkijkt. Wat betekent dat dezelfde mensen op alle andere sociale-mediaplatforms, de ‘winnaars’, niet alle zendtijd bezitten. Ze concurreren met de nobodies om views, je kunt nooit op je lauweren rusten en niemand kan de top bereiken met een enkele clip, zelfs niet hun eerste!

Wat de komieken betreft…

Ik stond versteld hoeveel het er zijn. Ik bedoel, ik heb de comedy-boom in de jaren tachtig meegemaakt. Je zou denken dat al deze komieken op TikTok waardeloze, complete amateurs zouden zijn. Maar in werkelijkheid zijn ze allemaal professioneel. En sommigen hebben hilarische grappen, waar je van moet grinniken, ook al ben je alleen. Terwijl anderen dingen zullen zeggen waarvan jij denkt dat ze grappig zijn, maar die je niet bijblijven.

Nu keek ik vooral naar vrouwelijke komieken, op zoek naar degene die ik eerder had gezien. Maar er zaten wat pro’s tussen. Zoals Jimmy O. Yang, wiens naam ik kende, was ik ergens langs de lijn ontmaskerd, maar ik kende zijn materiaal niet echt.

Het is het stukje over het gelukskoekje waar ik naar bleef kijken:

Dus ik keek meer naar Jimmy, hij is een stuk beter. En hij heeft grip.

Niet zo goed, van een familielid niemand, die grappig is, is Isabel Hagen:

Ik zou clip na clip kunnen posten, maar dat doe ik niet, ik wil alleen zeggen dat hoe meer je kijkt, hoe meer je ziet wie een professional is en wie er dichtbij is en betere grappen nodig heeft. En dan zijn er degenen die een carrière hebben opgebouwd als acteurs, als voice-over artiesten, wier materiaal gewoon niet goed genoeg is om hen als stand-upcomic te ondersteunen.

Ik wil niet eens naar de nieuwe muziek luisteren.

Ik bedoel, middelmatige muziek is ondraaglijk, terwijl je middelmatige grappen kunt verdragen.

Dus je concurreert nu met de hele wereld. Niet alleen de levenden, maar ook de doden. En ieder individu heeft maar een bepaalde hoeveelheid aandacht. En multitasking is bewezen een fraude te zijn, zo werken de hersenen niet, je let op of je bent het niet.

En je dacht dat de weg naar succes vroeger moeilijk was … het is tegenwoordig zo steil dat je er niet komt met vierwielaandrijving.

Maar je kunt je werk in ieder geval gratis tentoonstellen en aan de slag gaan.

Maar als je al deze onzin hoort over viraal gaan op TikTok…

Ik begin te denken dat het puur geluk is, je kunt het niet echt laten gebeuren. Het bedrijf kan je track pushen, maar iemand die creatief is moet ervoor kiezen om het te gebruiken en er een geweldige clip mee te maken. Nogmaals, alleen maar geweldige werken.

Dus als je een muzikant bent…

Natuurlijk, de platenmaatschappijen kunnen achter fenomenen aan op TikTok…

Maar als je muziek speelt… Opeens concurreer je niet alleen tegen muzikanten, maar schijnbaar tegen iedereen! Ze laten allemaal hun talent online zien. En de meesten geven het op. Maar degenen die volhouden…

Dit is niet zoals vroeger, waar je kon komen door middelmatig te zijn in je eigen markt omdat het grote talent nooit naar de stad kwam. Nee, nu komt IEDEREEN naar de stad. In ieder geval virtueel.

De wereld vergaat terwijl we hier zitten. Steeds meer geïndividualiseerd. We weten niet waar we heen moeten, we weten niet waar we tijd aan moeten besteden, en TikTok maakt het allemaal gemakkelijk, HET KIES VOOR ONS!

Wat betreft de niet-surfers, de niet-gebruikers, die negatief poneren over TikTok, behalve de Chinese gegevensverzameling, ik heb het over degenen die schelden over verkeerde informatie … ze realiseren zich niet dat er geen mainstream is op TikTok, het is positief landelijk . Een miljoen gehuchten en burchten, en er is misschien geen weg van de een naar de ander.

Maar we willen allemaal op reis.

Als je niet verslaafd bent geraakt aan TikTok, heb je het gewoon niet gebruikt.

Je bent ergens in geïnteresseerd. En hoe obscuur dat ook is, er is iemand die erover praat of het doet op TikTok. En je hoeft alleen maar te surfen. U hoeft niet te kijken, te zoeken, na te denken… leef gewoon in het moment en entertainment zal op uw pad komen.

Dit is het tegenovergestelde van netwerk-tv.

TikTok is waar het algoritme werkt.

Maar je kunt het spel niet verslaan zoals je kunt bij Google of YouTube. Het kan niet worden bedraad. Je kunt er gewoon in duiken en creëren, of kijken.

En hoe meer je kijkt, hoe depressiever je wordt als je een maker bent. De concurrentie is hevig en het winnen van het TikTok-spel, met een virale clip, betekent niet dat je een groot, rijk Hollywood-contract krijgt.

Er gebeurt hier iets.

En hoe meer je het platform gebruikt, hoe duidelijker het wordt.

Maar denk niet dat duidelijkheid slechts een paar supersterren aan de top van de lijst is… GEEN MANIER!

~~~

Bezoek het archief: http://lefsetz.com/wordpress/


@Lefsetz http://www.twitter.com/lefsetz

Als u zich wilt abonneren op de LefsetzLetter

Printvriendelijk, PDF en e-mailLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in