TikTok helpt vrouw verborgen camera in badkamer dansstudio te spotten

0
44


Een vrouw zag een geheime camera haar opnemen terwijl ze haar kleren aan het omkleden was, allemaal dankzij een waarschuwing van TikTok.

TikTok is in korte tijd een van de populairste video-apps op aarde geworden. Het platform is bekend geworden om zijn virale dansen, hilarische herhalende audioclips en nog veel meer.

Eén ding waar TikTok niet specifiek een reputatie voor heeft opgebouwd, is het verspreiden van bewustzijn voor de veiligheid van vrouwen. Een nieuw nieuwsbericht kan gebruikers echter laten zien dat de app veel meer is dan dansen en lachen, omdat het ook een plek kan zijn om zeer essentiële informatie te verspreiden om de gebruikers veilig te houden.

TikTokpixabay

TikTok is enorm populair geworden.

TikTok helpt vrouwen spionagecamera te ontdekken tijdens het omkleden

Op 16 augustus woonde een niet-geïdentificeerde vrouw in Pennsylvania een privédansles bij in de thuisstudio van haar instructeur.

De instructeur, Francis Gerarn Laurenzi, gaf haar kleren om te passen voor de sessie. Terwijl ze zich omkleedde in de badkamer, zag ze een oplaadblok voor mobiele telefoons dat in een stopcontact was gestoken. Ze heeft TikTok-video’s gezien die vrouwen waarschuwden voor neptelefoonopladers die eigenlijk stiekem camera’s zijn, en bij inspectie was dit een van dezelfde camera’s.

Ze haalde de datakaart uit de valse oplader en gaf deze aan de politie van Norristown. De dansleraar werd vervolgens gearresteerd nadat de autoriteiten meer dan 140 video’s op de kaart hadden gevonden die de afgelopen twee jaar rondsnuffelen.

Dankzij TikTok, dat miljoenen zoekresultaten toont voor “verborgen camera in oplader”, kon de vrouw de oplader identificeren en haar veiligheid garanderen door de datakaart te verwijderen en aan de politie te overhandigen.

Hoewel TikTok misschien niet altijd de beste plaats voor informatie is, kan wat je tegenkomt soms nuttig zijn in dringende situaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in