TikTok heeft zojuist een BeReal-kloon gelanceerd met de naam TikTok Now • TechCrunch

0
112


TikTok heeft vandaag een nieuwe functie gelanceerd die in feite slechts een kopie is van BeReal, de bruisende Franse sociale app die gestaag aan populariteit wint. BeReal nodigt gebruikers uit om elke dag op een willekeurig tijdstip een foto van de camera aan de voor- en achterkant te maken, ontworpen om een ​​authentieker beeld te krijgen van wat onze vrienden de hele dag aan het doen zijn (maar je kunt natuurlijk gewoon wachten om te posten totdat je klaar bent iets interessants). Snapchat en Instagram hebben al camerafuncties aan de voor- en achterkant gelanceerd, en het gerucht gaat dat Instagram werkt aan zijn eigen op tijd gebaseerde, kortstondige functie. Maar TikTok versloeg zijn concurrenten door de eerste app te zijn die BeReal gewoon op zijn platform knipte en plakte.

“TikTok Now nodigt jou en je vrienden uit om vast te leggen wat je op dat moment doet met de camera aan de voor- en achterkant van je apparaat”, luidt de blog van het bedrijf. “Je ontvangt dagelijks een prompt om een ​​video van 10 seconden of een statische foto vast te leggen om gemakkelijk te delen wat je van plan bent.”

Elke dag wanneer de BeReal uitgaat, krijgen gebruikers een pushbericht waarin staat dat ‘het tijd is voor BeReal’, vergezeld van waarschuwingsemoji’s. De melding van TikTok ziet er hetzelfde uit – gebruikers worden tussen bliksem-emoji’s op de hoogte gebracht dat het “Time to Now” is, wat weliswaar niet dezelfde klank heeft als BeReal.

TikTok Nu

Afbeeldingscredits: TikTok

TikTok zegt dat de functie nu beschikbaar is voor Amerikaanse gebruikers. In de mockup-afbeeldingen lijkt het erop dat “Now” waardevol onroerend goed heeft verdiend in de onderste navigatiebalk, naast de postknop. Aan onze kant zien we de functie tenminste nog niet. TikTok voegde eraan toe dat TikTok Now in andere regio’s mogelijk als een zelfstandige app kan worden gedownload.

BeReal heeft zijn eigen privacykwesties – als u niet voorzichtig bent met het uitschakelen van uw locatie, deelt u mogelijk per ongeluk precies waar u woont, tot aan de straatnaam toe, met al uw vrienden. Natuurlijk, BeReal is bedoeld voor gebruik in je belangrijkste sociale kring, maar kom op. Het is het internet. Er is een openbare feed! In de mockup-afbeeldingen die TikTok heeft gedeeld, lijkt de locatie geen deel uit te maken van de TikTok Now-interface.

Dus bij de lancering heeft TikTok Now enkele ingebouwde privacyfuncties. Net als TikTok zelf, als iemand jonger dan 16 jaar zich registreert voor een zelfstandige TikTok Now-app, wordt zijn account standaard ingesteld op privé. Bovendien moeten gebruikers 18 zijn om hun BeReals TikTok Now-berichten op de Explore-feed. Voor gebruikers van 13 tot 15 kunnen alleen uw vrienden – mensen die u volgt en die u terugvolgen – reageren op uw berichten. Zelfs voor gebruikers van 18 jaar en ouder, staat de standaardinstelling alleen vrienden toe je berichten te bekijken, ook al kunnen ze hun instellingen wijzigen om ze met de wereld te delen als ze dat willen.

TikTok Nu

Afbeeldingscredits: TikTok

Het voelt altijd als een goedkope kans als alle sociale apps elkaar kopiëren. Hoeveel apps hebben nu een TikTok-kloon? Maar BeReal maakt geen deel uit van een enorme technologiegigant zoals Instagram of YouTube – volgens Crunchbase heeft het bedrijf minder dan 50 werknemers. Zo gaat het.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in