TikTok heeft ‘Stranger Things’ ingeschakeld – Rolling Stone

0
80


Naomie Lapointe niet moet zelfs verkleden als Eddie voor de anti-Eddie Munson-golf die momenteel TikTok overspoelt om haar account te vinden. De 24-jarige dacht dat het leuk zou zijn om clips van een Vreemde dingen meetup die onlangs plaatsvond op een stripbeurs in Chicago. Haar cosplay was van Steve Harrington, de favoriete babysitter van fans – compleet met een spijkerjasje, mannelijke make-up, volledige borstband en een ondersteboven niveau van bloed en bloed. Ze verscheen in meerdere clips zingen en dansen naast een menigte van Eddies.

Minder dan een dag nadat ze een TikTok van het evenement plaatste, begon het tij te veranderen. Tussen vriendelijke opmerkingen was een enkel antwoord dat de spot dreef met het evenement. Ze dacht dat het een uitschieter was. Toen was er nog een. En een ander. Dan waren ze overal.

“Veel van de opmerkingen die ik kreeg gingen over hoe ‘nieuwe fans’ de show verpesten, of hoe ‘cosplay zo ineenkrimpt’, alsof fans van alle soorten media al tientallen jaren niet cosplayen”, vertelt Naomie. Rollende steen. “Het ontmoedigde me een beetje, als ik eerlijk ben. Hoewel ik wist dat ik gelijk had en dat ze hatelijk en verbitterd waren zonder goede reden, maakte de constante negatieve aandacht me echt zelfbewust.

De afgelopen drie maanden, Vreemde dingen enthousiastelingen op TikTok, grotendeels gericht op het personage Eddie Munson. Gespeeld door de Britse acteur Joseph Quinn, bracht TikTok’s nieuwste blanke jongen van de maand inspiratie voort in de vorm van lipsynchronisaties, kopieerkatten (de oprechtste vorm van vleierij) en zelfs tatoeages. Er zijn talloze bewerkingen, variërend van Flo Milli-fancams tot schokkende clips waarin hij klaagt over zijn vroegtijdige dood door toedoen van demonenvleermuizen. Metallica vond Munson’s “Master of Puppets”-solo zo leuk dat ze de clip speelden tijdens hun Lollapalooza-set. Zijn Kerkers en Draken clubshirt is nu een bestseller in meerdere Amazon-winkels en je zult waarschijnlijk nooit, ooitwil elke versie van “Chrissy Wake Up” ooit nog horen.

Maar net als de altijd draaiende cyclus van dingen die cool zijn op internet, hebben sommige gebruikers besloten dat de tijd van Eddie Munson in de zon voorbij is – en ze laten TikTokers weten.

Op het hoogtepunt van de finale van de show, waarin Eddie een griezelig lot treft en summier wordt vergeten door de plot, wijdde een ondernemende maker een ballad aan wijlen Stranger Things eenling. Onder de titel “Eddie’s Song” bevat de treurige melodie van de 19-jarige zangeres Sapphire de tekst “Eddie baby” / “I just saw Steve” / “He’s cry his eyes out with Dustin” / “They’re playing D & D ‘, in zijn eerste refrein. Dit is blijkbaar waar de meeste mensen genoeg van hadden – na de release van het volledige nummer op Spotify zette Sapphire de reacties op al haar “Eddie Baby”-gerelateerde inhoud uit. De teksten van haar lied begrepen nog steeds naar andere Tiktoks die fandom -activiteit bespotten.

“Het spijt me, maar ik mis nu de fandom van 2019 vreemdere dingen”, las een opmerking bij een Eddie Munson-video. “Hij was EEN seizoen aanwezig”, antwoordde een ander. Alleen al die reacties werden 150.000 keer geliked.

Het is volkomen ondoorgrondelijk dat de anti-Eddie Munson-menigte in de war is dat een show over buitenstaanders en nerds een grote menigte buitenstaanders en nerds zou kunnen trekken. Maar toch, degenen die er bij Eddie Munson op aandringen en… Vreemde dingen Superfans om zelf anders te gaan, beschouwen deze groeiende inhoud duidelijk als onwaarschijnlijk en waardig voor spot. Maar de app is gedefinieerd door zijn vermogen om nichegemeenschappen en hun inhoud te cultiveren en te vieren, wat, of je het nu leuk vindt of niet, betekent dat de Eddie Munson ook standhoudt.

naomie vertelt Rollende steen dat zelfs met de terugslag, er heel weinig is dat haar kan overtuigen om de hobby van meer dan 10 jaar op te geven en het ondersteuningssysteem dat ze heeft opgebouwd door cosplaying. Ze is al gepland voor een Atlanta -conventie volgende week, waar ze naast een ander handgemaakt kostuum Steve terugbrengt.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in