TikTok heeft stilletjes meer dan een half dozijn minigames aan zijn app toegevoegd

0
56


De afgelopen weken is TikTok begonnen met het testen van het aanbieden van een kleine verzameling minigames in zijn app, TechCrunch rapporten. Er zijn negen games beschikbaar als onderdeel van dit initiatief, die aan een video kunnen worden toegevoegd voordat deze wordt geüpload door de optie ‘Link toevoegen’ te gebruiken en ‘MiniGame’ te selecteren. Kijkers kunnen een gekoppelde game spelen door op de link te tikken die onder de gebruikersnaam van het account wordt weergegeven terwijl een video wordt afgespeeld. Bij het spelen van een game is er de mogelijkheid om gameplay op te nemen en deze vervolgens als TikTok te posten.

Een TikTok-woordvoerder bevestigde de piloot in een verklaring aan TechCrunch: “We zijn altijd op zoek naar manieren om ons platform te verrijken en testen regelmatig nieuwe functies en integraties die waarde toevoegen aan onze community. Momenteel onderzoeken we hoe we HTML5-games naar TikTok kunnen brengen via integraties met game-ontwikkelaars en studio’s van derden.” TechCrunch meldt dat de test is ontworpen om te onderzoeken hoe TikTok-gebruikers omgaan met en inhoud maken rond de games.

De spellen zijn te vinden onder het submenu “MiniGame” (links), dat een verzameling van negen spellen biedt om in te voegen (midden). Een link naar een game verschijnt dan in de laatste video (rechts).
Screenshot: TikTok

TechCrunch meldt dat de games beschikbaar zijn in de VS en we hebben geverifieerd dat ze ook aanwezig zijn in de Britse versie van de app. De negen games zijn ontwikkeld door verschillende gamestudio’s van derden, volgens TechCrunchwaaronder Vodoo, Nitro Games, FRVR, Aim Lab en Lotum. Reuters merkt op dat ByteDance vorig jaar een eigen gamestudio heeft gekocht – Moonton Technology uit Shanghai.

De lancering van de pilot volgt op een rapport van Reuters dat TikTok van plan is om een ​​”grote duw” in gaming te maken. Er wordt aangenomen dat de service het gebied verkent als een manier om gebruikers aan te moedigen meer tijd in de app door te brengen en de advertentie-inkomsten te verhogen. Geen van de huidige games lijkt advertenties te bevatten of in-app-aankopen te bieden, twee veelgebruikte methoden om inkomsten te genereren met mobiele games.

TikTok is slechts het nieuwste sociale-mediaplatform om te ontdekken hoe je games kunt gebruiken om de betrokkenheid te vergroten. Al vroeg in zijn geschiedenis vroeg Facebook app-ontwikkelaars om games en andere diensten op zijn platform te bouwen, dat Zynga gebruikte om een ​​van de meest populaire sociale games aller tijden te maken in de vorm van Boerderij dorp (deze aflevering van Land van de reuzen geeft een goed beeld van deze periode in de geschiedenis van Facebook). En juist deze week bracht Snap een augmented reality-game naar Snapchat. Zelfs Netflix probeert games te gebruiken als een manier om zijn abonnees meer waarde te bieden.

Het sociale mediaplatform van ByteDance is geen onbekende in gaming. Reuters eerder gemeld dat games sinds 2019 speelbaar zijn via de Chinese versie van de app (Douyin), en gebruikers kunnen nu al games die elders worden gespeeld livestreamen. Afgelopen november kondigde het een deal aan met Zynga om een ​​spel genaamd Crazy Disc 3D exclusief voor TikTok (hoewel, verwarrend genoeg, deze game buiten het nieuwe “MiniGame”-gedeelte van het “Link toevoegen”-menu valt), en vanaf deze maand biedt het ook een andere game genaamd Tuin van het goede.

Deze nieuwste uitrol suggereert dat TikTok’s plannen voor gaming op zijn platform nog groter zijn. Het bedrijf reageerde niet onmiddellijk op The Verge’s verzoek om commentaar.

Correctie 29 juli, 15:25 ET: In dit artikel is de naam van een van de externe studio’s oorspronkelijk verkeerd gespeld. Het is “Lotum”, niet “Lotem”. We betreuren de fout.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in