TikTok heeft moeite zijn eigen groei bij te houden

0
123


Het nieuws: Minstens 300 stroom TikTok en ByteDans werknemers vermelden Chinese staatsmedia als voormalige of huidige werkgever op LinkedIn, volgens Forbes, en benadrukken de controversiële banden van de app met China terwijl het vecht tegen interne onrust over zijn buitengewone advertentie-vraag.

Navigeren door de advertentieboom: Toen de belangstelling van adverteerders voor het platform tijdens de pandemie explodeerde, had TikTok moeite om advertentie-indelingen en intern beleid aan te passen om aan de nieuwe vraag te voldoen.

  • De advertentiepopulariteit van TikTok nam een ​​enorme vlucht, deels omdat het vlaggenschip “For You” -algoritme schade omzeilde van Appel’s privacy-updates. Het bracht ook functies uit waarmee adverteerders hun eigen advertenties konden maken die aanzienlijk goedkoper waren dan andere concurrerende platforms.
  • Een marketingmanager vertelde: De informatie dat TikTok-advertenties “ongeveer 30% tot 40% minder kosten” [than other social media platforms]… en kan even sterke resultaten opleveren.”
  • Maar sommige van de duurste en meest spraakmakende advertentie-indelingen hebben dramatisch gefaald. Een “hashtag viral challenge”-campagne—a snelle reactie advertentie die ‘duetten’ aanmoedigt en die maar liefst $ 500.000 kan kosten – van Starbucks afgelopen zomer eindigde in verlegenheid, en weinig van dergelijke campagnes zijn van de grond gekomen.
  • TikTok geeft de direct-response-marketing nog niet op. In april lanceerde het “Interactieve add-ons”, een indeling waarmee advertenties in de videofeed peilingen of andere prompts bevatten, waardoor de betrokkenheid van direct-responsemarketing behouden blijft zonder het risico te lopen op spraakmakende verlegenheid.

Een wankele voorsprong: Het is sindsdien onmogelijk om de impact van TikTok op advertenties te ontkennen YouTube, Meta, en anderen proberen het virale formaat te kopiëren. Maar uit recente rapporten blijkt dat TikTok moeite heeft om zijn eigen succes bij te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in