TikTok heeft me geholpen 30 pond af te vallen door alleen maar video’s te kijken

0
102


Als het gaat om afvallen, lijkt de motivatie af te nemen met de leeftijd.

Op 34-jarige leeftijd begin ik net de druk te voelen om mijn conditie bij te houden. De tijd is kort en het leven is over het algemeen chaotisch, dus de sportschool is naar beneden gestoten op de lijst met prioriteiten. Gewichtstoename en -verlies zijn een stressvolle achtbaanrit geweest en het vinden van een gezond medium was een strijd.

Ik wist dat ik geen 21 meer was toen het eten van een stapel pannenkoeken mijn achterste een week deed schudden. Een bord koolhydraten gaat rechtstreeks naar mijn lovehandles en een enkel biertje zorgt voor een ernstige glutenbloat zoals ik nog nooit eerder heb gehad.

Iets vinden om me op het goede spoor te houden was wijd en zijd totdat ik me realiseerde dat wat ik dagelijks aan het doen was, me het meest ten goede zou kunnen komen. Ik vond mijn schermtijd met TikTok enigszins zorgwekkend en om het nog erger te maken, zat ik rond als een bankaardappel die op de kilo’s inpakte. Dit jaar was het meest inactieve jaar dat ik in lange tijd ben geweest en het begon me zorgen te maken.

Toen had ik een idee dat zowel mijn lichaam als mijn sociale-mediaverslaving ten goede zou kunnen komen: sporten terwijl ik TikTok-video’s kijk. Je lacht misschien, maar de resultaten zijn het levende bewijs.

Met bijna 300 pond was ik ongezond en te zwaar.

Door op een elliptische trainer te springen, kon ik mijn telefoon handsfree ophangen en op TikTok scrollen tot ik moe was. Ik bedekte de elliptische klok met mijn telefoon om de tijd te blokkeren en voordat ik het wist, was ik in een oogwenk 20, toen 30 en toen 40 minuten diep in mijn cardiosessie.

De wetenschap is simpel: een TikTok-video duurt gemiddeld 60 seconden (voor het grootste deel). Dat is een minuut die voorbij lijkt te vliegen als mijn gedachten aan de app vastgelijmd zijn. Vijf video’s zijn gelijk aan vijf minuten, 20 video’s zijn 20 minuten, enz. Mijn theorie: als ik een half uur naar TikTok-video’s kan kijken vanaf de bank, kan ik hetzelfde doen in de sportschool (met een koptelefoon) terwijl ik weinig inspanning doe oefening.

Dag na dag, zolang ik de sportschool bereikte, kon ik gemakkelijk meer dan 500 calorieën verbranden door alleen maar virale video’s te bekijken die door willekeurige vreemden over de hele wereld zijn gemaakt. Geloof me niet? Probeer het zelf. Tegenwoordig neem ik elke vorm van motivatie die zich aandient en als TikTok zo volhardend blijft als het is geweest, 30 pond minder, dan kan ik daar mijn hoed aan hangen.

Zeven New Bedford-salades die je als maaltijd kunt eten

Van Cobb- en chef-salades tot antipasto en alles daartussenin, er wordt gejaagd op enkele van de beste salades in New Bedford die je gegarandeerd vol zullen vullen.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in