TikTok heeft in de zomer van 2022 meer dan $ 1 miljoen uitgegeven aan lobbyen

0
17


TikTok aen het Chinese moederbedrijf heeft in het derde kwartaal van 2022 samen meer dan $ 1 miljoen uitgegeven aan lobbyen, terwijl de Republikeinen de regering-Biden ertoe aanzetten om barst los op TikTok over gegevensprivacy en zorgen over de nationale veiligheid.

ByteDance, het in Peking gevestigde bedrijf dat eigenaar is van TikTok en banden heeft met de Chinese overheid, heeft van juli tot september $ 1 miljoen uitgegeven aan lobbyen, en TikTok zelf meldde dat hij in het derde kwartaal van 2022 nog eens $ 110.000 had uitgegeven via de Crossroad Strategies advocatenkantoor.

TikTok heeft een groot lobbyteam samengesteld, bestaande uit voormalige wetgevers en voormalige congresmedewerkers van beide partijen, om het bedrijf te beschermen. ByteDance en TikTok hadden dit voorjaar een recordbedrag van $ 2,37 miljoen uitgegeven aan lobbyen, het hoogste bedrag dat de Chinese app voor sociale media ooit in één kwartaal heeft uitgegeven.

IN TIKTOK’S LEGER VAN LOBBYISTEN

Het moederbedrijf besteedde van april tot juni $ 2,26 miljoen aan lobbyen, en TikTok zelf gemeld dat kwartaal nog eens $ 110.000 uitgeven via Crossroad Strategies.

Het enige andere tijdsbestek dat in de buurt kwam van de cijfers voor het tweede kwartaal van 2022, was de $ 2,07 miljoen die ByteDance en TikTok tussen april en juni 2021 hebben uitgegeven. ByteDance heeft in het eerste kwartaal van dit jaar $ 1,1 miljoen uitgegeven, met nog eens $ 110.000 rechtstreeks van TikTok.

Dit jaar meldde ByteDance ook dat het tienduizenden dollars doorsluisde naar LGL Advisors in Florida, de Washington lobbybedrijf Mehlman Castagnetti Rosen & Thomas, en de K&L Gates LLP wereldwijd advocatenkantoor voor lobbydoeleinden.

ByteDance en TikTok hebben in 2019 samen $ 550.000 uitgegeven aan lobbyen, $ 3,92 miljoen in 2020, $ 6,54 miljoen in 2021 en $ 4,69 miljoen tot nu toe dit jaar – waardoor 2022 op schema ligt om het hoogste uitgavenniveau voor lobbyen tot nu toe door het Chinese bedrijf te zijn.

“Het is tijd om de hamer op deze hamer-en-sikkeloperatie te laten vallen”, zei Brendan Carr, de hoogste Republikein in de Federal Communications Commission, tegen de Washington Examinator. “TikTok kan niet snel genoeg lobbygeld uitgeven om de stortvloed aan rapporten die uitkomen die TikTok blootstellen aan de nationale veiligheidsdreiging die het is, te verdoezelen. De Biden-administratie moet haar beoordeling beëindigen en TikTok nu verbieden.”

ByteDans gemeld zelf $ 930.000 uitgeven van januari tot maart, met specifieke lobbykwesties, waaronder de Amerikaanse Innovation and Competition Act, de America Competes Act en de National Defense Authorization Act – die allemaal bepalingen bevatten die erop gericht zijn de Verenigde Staten te helpen concurreren met China.

Het bedrijf dan uitgegeven meer dan $ 2 miljoen in de komende drie maanden, opnieuw lobbyen op die voorgestelde wetten terwijl ze zich richtten op het Congres, het Witte Huis en federale agentschappen, en nog eens $ 880.000 uitgegeven aan dezelfde kwesties in het derde kwartaal.

De Senaat, het Huis, het Uitvoerend Bureau van de President, de FCC en de afdelingen Handel, Staat, Financiën en Defensie waren allemaal doelwit van de lobby dit jaar.

Het Chinese moederbedrijf betaald LGL Advisors $ 50.000 in het eerste kwartaal, Mehlman $ 80.000 in het eerste kwartaal tot lobby het Huis en de Senaat op USICA, en K&L $ 40.000 in het eerste kwartaal tot lobby Congres over USICA en de NDAA. Mehlman en K&L ontvingen in het tweede kwartaal en in het derde kwartaal dezelfde bedragen om doorgaan lobbyen over die kwesties. LGL zei dat het minder dan $ 5.000 heeft uitgegeven en niet heeft gelobbyd in het derde kwartaal.

TikTok zelf uitgegeven $ 110.000 in het eerste kwartaal van 2022 en hetzelfde bedrag opnieuw in zowel het tweede kwartaal als het derde kwartaal van dit jaar om te lobbyen voor “problemen met betrekking tot internettechnologie en leergebaseerde inhoudsplatforms”. Het bedrijf richtte zich op de Senaat, het Huis en het Witte Huis.

TikTok bloeide tijdens de twee jaar van president Joe Bidens presidentschap na mislukte pogingen van De regering van president Donald Trump om de app te kraken.

Biden-functionarissen benadrukken dat er een nationale veiligheidsbeoordeling van de app aan de gang is. De Nationale Veiligheidsraad zei deze zomer dat een afzonderlijke evaluatie door het Comité voor Buitenlandse Investeringen in de Verenigde Staten “aan de gang is”.

De Trump-regering bestempelde TikTok als een bedreiging voor de nationale veiligheid vanwege de bezorgdheid dat het door de Chinese Communistische Partij zou kunnen worden uitgebuit om op illegale wijze Amerikaanse gebruikersgegevens te verkrijgen.

KLIK HIER OM MEER TE LEZEN VAN DE WASHINGTON EXAMINER

De lobbywinkel van TikTok omvat bijna drie dozijn voormalige congresmedewerkers, bijna gelijk verdeeld over de partijen, waaronder degenen die werkten voor House Speaker Nancy Pelosi (D-CA), House Minority Leader Kevin McCarthy (R-CA) en Senaat Majority Leader Chuck Schumer ( D-NY).

Michael Bloom, een TikTok-specialist op het gebied van openbaar beleid sinds juli 2020, werkte van 2005 tot 2017 voor Pelosi, onder meer als senior adviseur.

Freddy Barnes, sinds 2020 vertegenwoordiger van het overheidsbeleid voor TikTok, was van 2013 tot 2018 politiek directeur van McCarthy en in 2019 zijn strategisch adviseur.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in