TikTok heeft Hasan Piker verbannen

0
103


TikTok verbiedt Hasan Piker vanwege zijn controversiële opmerkingen over koningin Elizabeth II tijdens het grote QTCinderella content creator-evenement.


Het groeiende social media platform TikTok heeft de populaire Twitch-streamer Hasan Piker verboden vanwege het “vieren” van de recente dood van koningin Elizabeth II. Hoewel hij bezig was met het deelnemen aan evenementen tijdens de QTCinderella content creator-bijeenkomst, kon Piker een clip van zichzelf krijgen die reageerde op het nieuws, wat zijn eerder genoemde TikTok-verbod veroorzaakte.


De dood van koningin Elizabeth II was een tragische gebeurtenis waar op 8 september in landen over de hele wereld door miljoenen mensen om werd gerouwd. Haar dood kwam tijdens het grote QTCinderella content creator-evenement waarin de soms controversiële Twitch-streamer Hasan Piker meedeed aan een paintballspel met een andere omroep genaamd Zoil. De twee Twitch-streamers spraken over het heen en weer gaan van de koningin, wat een aantal twijfelachtige opmerkingen van Hasan Piker opleverde die resulteerden in zijn snelle TikTok-verbod.

GAMERANT VIDEO VAN DE DAG

GERELATEERD: TikTok heeft Andrew Tate permanent verbannen

Zowel Hasan Piker als zijn redacteur, op Twitter bekend als Ostonox, bevestigden met zijn publiek waarom hij van TikTok was verwijderd en beweerden dat het afkomstig was uit een van de clips die werden gefilmd en geüpload tijdens het evenement dat werd georganiseerd door Twitch’s QTCinderella. In de video bevestigde Piker dat hij zijn reactie op de dood van koningin Elizabeth II met zijn publiek zou willen livestreamen in plaats van paintball te spelen omdat ze een “overblijfsel van de monarchie” is en toen het nieuws van haar overlijden uiteindelijk kwam, begon hij te juichen. Na meer controversiële opmerkingen over de historische gebeurtenis, deed Piker alsof hij rookte terwijl hij zei “roken op het Queen-pakket”, dat hij aan Zoil aanbood, die zei: “dat is mijn koningin”, en leek verontrust.

Hasan Piker deelde een screenshot van zijn TikTok-verbod met een geestige grap over de algemeen verbannen influencer Andrew Tate, en liet zijn publiek weten dat hij niet op het platform zal zijn voor een niet nader genoemd tijdsbestek. De schermafbeelding van het TikTok-verbod van Hasan Piker zette de eerder verbannen Twitch-streamer ertoe aan in beroep te gaan of uit te loggen, maar het is momenteel onduidelijk of er beroep is aangetekend tegen het verbod, hoe lang het beroepsprocedure zal duren of wanneer zijn toegang zal worden teruggegeven. De populaire livestreamer blijft actief op andere platforms zoals Twitter, YouTube, Instagram en Twitch, dus TikTok is misschien de enige sociale-mediaservice die de opmerkingen van Hasan Piker over de koningin aan de kaak stelt.

Terwijl Twitch-kijkers om de beurt debatteerden over de geldigheid van het TikTok-verbod van Hasan Piker, vroegen anderen zich af waarom hij zo feestvierde bij de dood van koningin Elizabeth II, die eerbetoon krijgt van anderen zoals Rockstar Games. De tijd zal leren wanneer Hasan Piker terug kan keren naar TikTok.

MEER: Fans van Dungeons and Dragons moeten Avonturen in Aardia volgen op TikTok

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in