TikTok heeft de theatrale restaurantervaring aan tafel nieuw leven ingeblazen

0
113


Caesarsalade bij Cucina 8 1/2 | Foto door Cole Saladino voor Thrillist

Caesarsalade bij Cucina 8 1/2 | Foto door Cole Saladino voor Thrillist

In Vegas karren barmannen over een martini-bar en schudden ze drankjes één voor één voor de gasten van Carvertsteak. In Nashville wordt bij Bourbon Steak aan tafel een s’mores dessert gerookt. Op vier landelijke locaties worden diners aangemoedigd om een ​​Klondike-schaal van een chocoladetaartdessert met hun lepel te smakken bij Catch. En Parmezaanse kaasspaanders dansen door de lucht voordat ze op je Caesar-salade aan tafel belanden bij Cucina 8 1/2 in Manhattan.

Gasten wachten niet alleen tot hun eten wordt gebracht, ze maken ook deel uit van de actie. “Het is bijna alsof klanten een rol spelen bij het dineren”, zegt Cucina-eigenaar August Ceradini. “Ze maken deel uit van de ervaring van het bereiden van voedsel aan tafel.”

Toen Ceradini in de jaren ’70 voor het eerst aankwam in New York, werkte hij als maître d’ in een chic restaurant in de Upper East Side. “Ik kookte als een gek aan tafel”, herinnert hij zich. “Elke avond maakten we Caesarsalade. We maken steak tartaar. We waren filet mignons aan het maken in de eetkamer.” Kersen jubileum en bananen verzorgen ook.

Ceradini en zijn partners openden Cucina 8 1/2 in december 2021 en ze wisten dat ze tafelervaringen onderdeel wilden maken van het restaurant. Onder het aanbod is een Caesar-salade aan tafel en Parmezaanse kip en binnenkort zal het restaurant een ’tableside-trio’ aanbieden, dat deze items en een pasta-limone omvat.

En zijn restaurant is geen anomalie. In het hele land, nu fijne eetgelegenheden weer zijn geopend en klanten massaal zijn teruggekeerd, zijn deze interactieve restaurantervaringen in opkomst. Bovendien hebben veel gasten een telefoon in de hand om de actie op TikTok vast te leggen.

VANG RESTAURANTS
“Hit Me” chocoladetaart | VANG RESTAURANTS

Een deel van de allure van dineren aan tafel, zegt Matteo Giacomazzi, de directeur van de operaties van Michael Mina’s Estiatorio Ornos, is dat mensen versteld willen staan ​​als ze uit eten gaan. Het is ook veel moeilijker om theatrale flair te bereiken als je thuis voor jezelf kookt. “Als mensen zich moeten aankleden, hun huis moeten verlaten, een bediende moeten betalen en in een chique restaurant moeten dineren, wordt die waargenomen waarde zelfs nog agressiever wanneer er een show aan verbonden is”, zegt hij.

Bij Estiatorio Ornos komt de “show” naar de tafel in de vorm van een vissommelier – een positie die door het restaurant wordt ingenomen om te pronken met hun dagelijkse vangsten. Een kar met plexiglas bevat zo’n vier tot zes verschillende vissen samen met oesters en kaviaar. “Je krijgt het hele verhaal ervan”, inclusief de maatvoering, het gewicht, het vetgehalte en het smaakprofiel, legt Giacomazzi uit. “En voor mensen is dat een super op maat gemaakte ervaring.”

In een wereld van sociale media genieten natuurlijk niet alleen de restaurantgasten van de show, maar ook de volgers thuis. Mike Schulte, een maker van inhoud in New York, bezocht Cucina 8 1/2 voor het eerst in maart en werd “weggeblazen” door de ervaringen aan tafel – hij had de Caesar en de Parmezaanse kip, die in een koekenpan wordt gepresenteerd voordat deze wordt bedekt met kaas , basilicum en meer kaas aan tafel. “Ik had zoiets van ‘Wauw, ik zie hier niet veel van'”, zegt Schulte. “Het was geweldig, en het eten kwam overeen met, zo niet overtroffen, de show.”

Hij maakte drie video’s van de verschillende ervaringen die avond en deelde ze op zijn platforms waar ze instant hits waren. “Het is niet makkelijk om iets unieks te vinden in New York City, hoe gek dat ook mag klinken”, zegt Schulte. “Zoveel ervan is een variatie op iets anders, maar echt uniek, dat heb ik niet gezien.” De ervaring stelde hem in staat een professionele relatie met het restaurant op te bouwen en hij beheert nu hun sociale media en ziet nog steeds mensen enthousiast hun maaltijden aan tafel delen.

Schulte is niet de enige die massa’s views op TikTok aan coole tafelervaringen verzamelt. In Tulsa werd de video van maker Mary Ledbetter van Alfredo pasta bereid aan tafel in een kaaswiel (met vlammen voor extra bloei) meer dan een miljoen keer bekeken, en in Dallas vonden meer dan 12.000 mensen de video van Eat In Dallas over stikstofmargarita’s leuk.

“I denk [videos]het bedrijf enorm vergroten”, zegt Ceradini. Door naar een statische foto te kijken, kunnen mensen slechts een deel van de ervaring zien, zegt hij, en niet echt hoe de activiteit is. “Instagram wordt TikTok – het worden allemaal video’s.”

Caesarsalade bij Cucina 8 1/2
Caesarsalade bij Cucina 8 1/2 | Foto door Cole Saladino voor Thrillist

Bij Cucina 8 1/2 verkoopt Ceradini ongeveer 40 tot 75 Caesar-salades aan tafel in een weekend. Het is hem ook opgevallen dat het in juli en augustus aangenaam druk is in het restaurant. Schulte schrijft dat deels toe aan de video’s. Ze zien de klantenkring die wordt binnengejaagd door de inhoud die ze maken, zegt hij.

Dit soort entertainmentwaarde heeft klanten geholpen een vaak hoog prijskaartje te rechtvaardigen. Bij Estiatorio is onlangs een baklava-ijscoupe aan tafel toegevoegd aan het menu. Een spiraalvormig stuk baklava wordt naar de gasten gebracht en vervolgens gegarneerd met Griekse yoghurt, Amareno-kers, gekonfijte citrus, pistache en goudgevlekte honing (natuurlijk). Voor $ 21 is het het duurste dessert op het menu, wat Giacomazzi aanvankelijk sceptisch maakte. Het bleek dat hij zich geen zorgen hoefde te maken.

‘Je hoeft er alleen maar een uit te duwen. En zodra mensen het zien, denken ze: ‘Oh, dat wil ik'”, zegt Giacomazzi. “Ze vragen je niet eens wat het is.”

Hoewel eetervaringen aan tafel meestal worden geassocieerd met blitse restaurants, is dat niet altijd het geval. In Atlanta is Pat Pascarella eigenaar van de Porchetta Group, die informele restaurants zoals Bastone en The White Bull in de selectie heeft. In elk restaurant kunnen gasten een “polentafeest” voor groepen boeken, dat meer is dan alleen tafels – het is de hele tafel.

Een chef-kok loopt de keuken uit met een grote pot polenta die vervolgens op de met papier beklede tafel van de slager wordt geschept en wordt belegd met een verscheidenheid aan eiwitten en groenten (het verandert bij elk restaurant). Het is een spektakel – en als de pot uit de keuken komt, komen ook de telefoons tevoorschijn. De populariteit van deze feesten, en shows aan tafel in het algemeen, verbaast Pascarella niet.

“Ik denk dat iedereen gewoon een beetje over alles heen is”, zegt hij. “Mensen komen nu meer naar buiten dan ooit, en ze willen gewoon een leuke tijd hebben.”

Wil je meer thrillers? Volg ons op Instagram, TwitterPinterest, YouTube, TikTok en Snapchat.

Lia Picard is een in Atlanta gevestigde journalist die schrijft over eten, reizen en een verscheidenheid aan andere onderwerpen. Haar werk verschijnt in The New York Times,De Washington Post, Wijnliefhebberen CNN Reizen.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in