TikTok heeft Andrew Tate permanent verbannen

0
129


Andrew Tate wordt nog steeds verbannen van verschillende sociale-mediasites, met als laatste een permanente verwijdering van TikTok deze week.

TikTok ster Andrew Tate is geen onbekende in controverse, maar het lijkt erop dat hij deze keer iets heeft gedaan dat volgens de site een permanent verbod waard is. De nieuwste actie van TikTok zet een trend voort die begon met vergelijkbare sites zoals Facebook en Instagram.

Tate, die eerst naam maakte als kickbokser en vervolgens deelnemer aan reality-tv-shows, heeft voet aan de grond gekregen en een manier gevonden om viraal te gaan op verschillende sociale-mediasites, maar het lijkt erop dat diezelfde sites nu kraken en niet zullen worden gehost zijn inhoud niet meer. Eerder deze week gaf TikTok een verklaring af aan de Washington Post waarin duidelijk werd gemaakt dat Tate permanent was verbannen vanwege het overtreden van regels die betrekking hadden op het niet aanvallen van andere mensen of het “ontmenselijken” van een individu of een groep. Welke inhoud specifiek tot het verbod leidde, was echter niet meteen duidelijk.

GAMERANT VIDEO VAN DE DAG

VERWANT:TikTok-ster Charli D’Amelio onthult wat er met haar spamaccount is gebeurd

TikTok zei verder dat niet alleen de video’s van Andrew Tate van zijn kanaal zouden worden verwijderd, maar dat de site ook alle video’s die andere gebruikers zouden posten waarbij hij betrokken zou kunnen zijn, zal verwijderen. Hoewel Tate een van de grootste streamers op TikTok is met meer dan 13 miljard views sinds hij voor het eerst lid werd van het platform, is het duidelijk dat de site het begeeft. In een verklaring aan The Independent zei de site dat “vrouwenhaat een hatelijke ideologie is die niet wordt getolereerd.” Terwijl we spraken over de maatregelen die de site nam om zichzelf van de inhoud van Andrew Tate te ontdoen, verwelkomde het ook het feit dat andere sites hetzelfde deden.


Het is belangrijk op te merken dat de service deze actie onderneemt, zelfs nu sommigen in de regering van de Verenigde Staten TikTok volledig proberen af ​​te sluiten. Hoewel het verwijderen van mensen zoals Andrew Tate duidelijk geen directe reactie is op degenen die het platform offline willen halen, is het bedrijf zich terdege bewust van de publieke perceptie en de perceptie die mensen hebben van de inhoud die het wel of niet doet toestaan ​​om te blijven worden geplaatst.

Persoonlijkheden op sociale media die onder vuur komen te liggen vanwege hun politieke opvattingen is niets nieuws, zoals YouTube-streamer Dream die onder vuur komt te liggen vanwege zijn politieke opvattingen. Het is echter duidelijk dat TikTok, Facebook en Instagram allemaal ontdekten wat Andrew Tate plaatste meer dan alleen een onschuldige mening.


Tate omschrijft zichzelf als een seksist, maar hij wordt ook door nogal wat van zijn critici een ‘gevaarlijke vrouwenhater’ genoemd. Nu kan de maker van de inhoud niet gebruiken TikTok om zijn stem aan het publiek te laten horen.

VOLGENDE: Zal ​​TikTok Gaming Twitch inhalen?

Bron: The Washington Post, The Independent

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in