TikTok heeft Amerikaanse vrije meningsuiting en conservatieve accounts tot zwijgen gebracht

0
59


TikTok, een app voor sociale media die is ingebed in de Chinese Communistische Partij, heeft ten minste 11 accounts het zwijgen opgelegd die de vrijheid van meningsuiting of meningen die in strijd zijn met linkse ideeën promoten.

De MRC CensorTrack-database ontdekte dat “TikTok sinds januari 2019 accounts heeft geannuleerd die zijn gekoppeld aan niet minder dan 11 pro-free speech-organisaties. Satire-accounts, verschillende pro-free speech-groepen en commentatoren, pro-life-groepen en zelfs het eigen MRCTV-account van de MRC zijn onder degenen die TikTok heeft afgesloten.”

Beperkte accounts zijn onder meer:

  • Van Tim IRL
  • De Babylonische bij
  • Daily Wire-presentator Michael Knowles,
  • Luitenant-kolonel Allen West
  • Gerechtelijke horloge president Tom Fitton
  • Live actie
  • MRCTV
  • PragerU
  • Studenten voor het leven van Amerika
  • Jonge Amerikaanse Stichting

Verschillende van deze gebruikers meldden een melding dat TikTok hun account “permanent verbannen” had, zonder de mogelijkheid om in beroep te gaan. Toen kregen ze plotseling bericht van reactivering zonder uitleg.

Als Twitter en Facebook een account verbieden wegens vrijdenken, noemen ze tenminste een valse schending van hun beleid inzake “haatdragende inhoud” of “verkeerde informatie”. TikTok doet niet de moeite om zijn politiek gemotiveerde uitspraken te verdedigen.

TikTok is de meest onheilspellende sociale-mediaservice die er is. Leidinggevenden bij Twitter en Facebook antwoorden op het Witte Huis, uitgelekte documenten blijkt. Leidinggevenden bij TikTok antwoorden op Beijing, de thuisbasis van het moederbedrijf ByteDance.

BuzzFeed-nieuws beoordeeld meer dan 80 interne vergaderingen om te leren dat China toegang heeft tot allemaal Amerikaanse gegevens op TikTok, ondanks de beweringen van de dienst van het tegendeel. Prachtig, toch?

Tijdens de vergaderingen noemden werknemers een bepaalde ingenieur uit Peking ‘Master Admin’. Volgens de rapporten heeft hij “toegang tot alles” op TikTok. Alles kan zelfs de berichten betekenen die je privé verzendt.

Naast het verzamelen van Amerikaanse informatie en het uitsluiten van conservatieve accounts voor het hebben van meningen die de CCP niet op prijs stelt, heeft moederbedrijf TikTok ontwikkeld wat de industrie beschouwt als het meest geavanceerde algoritme op het gebied van technologie.

Hier is hoe TikTok gebruikers uitbuit, uit onze column in december:

Het document laat zien dat TikTok al zijn middelen steekt in wat het noemt het “ultieme doel” om de hoofden van mensen te infiltreren om de gebruikerswaarde, de gebruikerswaarde op de lange termijn, de makerwaarde en de platformwaarde te bepalen.

In wezen heeft TikTok een bedrijfsmodel gebouwd rond hoeveel tijd een gebruiker op zijn platforms doorbrengt en hoe vaak hij of zij terugkeert. Op basis van zijn bevindingen stoppen TikTok-stooges er vervolgens voor niets om elke gebruiker verslaafd te maken aan zijn service.

Zodra TikTok de individuele zwakke punten van een gebruiker vindt – zoals, volgens een rapport, #breakup, #sad, #depression – gaat het verder om een ​​aangepaste feed te bouwen om de emoties van die persoon uit te buiten.

Dus als je een TikTok-account hebt, weet dan dat het algoritme je kwetsbaarheden vindt en deze vervolgens gebruikt om ervoor te zorgen dat je blijft terugkomen voor meer. Door dit te doen, ontneemt TikTok je onafhankelijkheid omdat je de controle over je tevredenheid afstaat aan de genade van likes, opmerkingen en speeltijden zonder het te beseffen.

Jij kan lees dat volledige stuk hier.

Verschillende Amerikaanse functionarissen hebben gewaarschuwd voor de nationale veiligheidsdreiging die de app met zich meebrengt. In juni riep FCC-commissaris Brendan Carr de CEO’s van Google en Apple op om de TikTok-app uit hun winkels te verwijderen vanwege de service die “delen van gevoelige gegevens” opslaat.

Er is echter goed nieuws voor voorstanders van vrije meningsuiting:

China kan uw privégegevens niet bespioneren als TikTok u uit de app verwijdert.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in