TikTok heeft 11 pro-organisaties voor vrije meningsuiting het zwijgen opgelegd terwijl ‘conservatieven muilkorven’, blijkt uit onderzoek

0
82


NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

EXCLUSIEF – TikTok, de populaire app voor sociale media met nauwe banden met communistisch China en Chinese staatsmedia, heeft volgens het Media Research Center minstens 11 pro-organisaties voor vrije meningsuiting het zwijgen opgelegd.

De CensorTrack-database van het Media Research Center volgde de verboden op TikTok en ontdekte dat “veel groepen de afgelopen jaren onder vuur kwamen te liggen omdat ze zogenaamd in strijd waren met het linkse apparaat van TikTok”.

“Het aan de Chinese Communistische Partij gebonden TikTok muilkorft conservatieven en vrijdenkers door hun accounts te sluiten, meestal zonder uitleg”, schreef MRC-onderzoeker Gabriela Pariseau.

OFFICIER VAN HET HUIS VAN VERTEGENWOORDIGERS WAARSCHUWT CONGRESLEDEN OM ‘HIGH-RISK’ TIKTOK NIET TE GEBRUIKEN

TikTok, de populaire app voor sociale media met nauwe banden met communistisch China en Chinese staatsmedia, heeft volgens het Media Research Center permanent ten minste 11 pro-vrije meningsuiting-organisaties verboden.

TikTok, de populaire app voor sociale media met nauwe banden met communistisch China en Chinese staatsmedia, heeft volgens het Media Research Center permanent ten minste 11 pro-vrije meningsuiting-organisaties verboden.
(Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images)

De CensorTrack-database van de MRC “vond dat TikTok sinds januari 2019 accounts heeft geannuleerd die zijn gekoppeld aan niet minder dan 11 pro-free speech-organisaties. Satire-accounts, verschillende pro-free speech-groepen en commentatoren, pro-life-groepen en zelfs het eigen MRCTV-account van de MRC, zijn onder degenen die TikTok heeft gesloten’, schreef Pariseau.

GOP-SENATOREN DRUKKEN BIDEN-BEHEERDER OP DE HANDHAVING VAN HET PRESIDENTILE ORDE VAN TRUMP OP TIKTOK

De 11 pro-free speech organisaties of leiders die getroffen zijn, zijn onder meer luitenant-kolonel Allen West, Judicial Watch President Tom Fitton, Live Action, MRCTV, PragerU, Students For Life of America, The Babylon Bee, Daily Wire-presentator Michael Knowles, Timcast IRL en Young American Foundation, volgens CensorTrack. Veel van de rekeninghouders werden op de hoogte gebracht van een “permanent verbod”, zonder mogelijkheid om in beroep te gaan, maar werden uiteindelijk maanden later hersteld zonder uitleg.

“Geen van de 11 ‘permanent verbannen’ organisaties in dit rapport kreeg een verklaring waarom. Hoewel het platform soms beweert dat gecensureerde gebruikers zogenaamde ‘haatdragende taal’ of ‘integriteit en authenticiteit’-beleid schenden, geeft TikTok vaak geen verklaring voor zijn schijnbaar willekeurig verbod op gebruikersaccounts”, schreef Pariseau, eraan toevoegend dat andere organisaties die het communisme hebben veroordeeld of het Tweede Amendement hebben gesteund, ook zijn verboden of het zwijgen opgelegd.

TikTok reageerde niet direct op een verzoek om commentaar.

TikTok, beschikbaar voor miljoenen Amerikanen via Apple- en Google-onlinewinkels, is eigendom van het in Peking gevestigde bedrijf ByteDance, een organisatie waarvan FCC-commissaris Brendan Carr beweert dat het “[beholden] aan de Communistische Partij van China en vereist door de Chinese wet om te voldoen aan de surveillance-eisen van de VRC.”

ELON MUSK VRAAGT OF TIKTOK ‘DE BESCHAVING VERNIETIGT’

De CensorTrack-database van het Media Research Center volgde permanente verboden op TikTok.

De CensorTrack-database van het Media Research Center volgde permanente verboden op TikTok.
(Mateusz Slodkowski / SOPA Images / LightRocket via Getty Images)

“TikTok verbood 11 van de in totaal 14 (79%) gecensureerde organisaties die in dit rapport worden genoemd. Het verbood vijf van die 11 organisaties meer dan eens”, schreef Pariseau.

COLORADO TIENER SCHOT EN GEDOOD TIJDENS HET FILMEN VAN TIKTOK DANCE VIDEO

De verbannen accounts kregen allemaal dezelfde melding, volgens CensorTrack, waarin simpelweg stond: “Je account is permanent verbannen vanwege meerdere schendingen van onze communityrichtlijnen.”

Pariseau voegde eraan toe dat “geen verdere uitleg of reden voor het permanente verbod” werd aangeboden. Wanneer accounts ineens worden hersteld, wordt ook niet uitgelegd waarom TikTok van koers is veranderd.

In 2021 zei de groep Young Americans for Liberty (YAL) dat een video ter ondersteuning van Kyle Rittenhouse werd gecensureerd en vervolgens door TikTok werd verwijderd voordat het uiteindelijk werd hersteld. Volgens YAL werd er geen verklaring gegeven voor het verwijderen van de video, behalve dat de video ervan beschuldigd werd “illegale activiteiten en gereguleerde goederen” te bevatten, waarschijnlijk verwijzend naar het beeld van Rittenhouse die zijn pistool droeg tijdens burgerlijke onrust in Kenosha, Wisconsin, in 2020.

WASHINGTON, DC - DECEMBER 05: Brendan Carr, commissaris van de Federale Communicatiecommissie, getuigt voor de subcommissie Communicatie en Technologie van de House Energy and Commerce Committee in het Rayburn House Office Building op Capitol Hill 5 december 2019 in Washington, DC.  (Foto door Chip Somodevilla/Getty Images)

WASHINGTON, DC – DECEMBER 05: Brendan Carr, commissaris van de Federale Communicatiecommissie, getuigt voor de subcommissie Communicatie en Technologie van de House Energy and Commerce Committee in het Rayburn House Office Building op Capitol Hill 5 december 2019 in Washington, DC. (Foto door Chip Somodevilla/Getty Images)
(Getty-afbeeldingen)

Vorige maand onderzocht Forbes honderden LinkedIn-profielen voor werknemers van TikTok’s moederbedrijf ByteDance en ontdekte dat minstens 300 werknemers eerder posities hadden in Chinese staatsmedia – en 15 van hen werken momenteel voor beide. Destijds vertelde een woordvoerder van ByteDance aan Forbes dat het aannemen van personeel “puur op de professionele bekwaamheid van een persoon om de klus te klaren” wordt genomen.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

TikTok is onder meer toezicht komen te staan, omdat Amerikaanse functionarissen blijven waarschuwen voor de nationale veiligheidsdreiging die de app met zich meebrengt. Carr van de FCC riep in juni de CEO’s van Google en Apple op om de app uit hun winkels te verwijderen, daarbij verwijzend naar rapporten die suggereren dat de app “delen van gevoelige gegevens” verzamelt.

TikTok gaf onlangs toe dat werknemers buiten de VS toegang hadden tot gebruikersinformatie, maar benadrukte dat voor dergelijke toegang “robuuste cyberbeveiligingsprotocollen en autorisatie” van het Amerikaanse beveiligingsteam nodig waren.

Fox Business’ Peter Aitken, Timothy Nerozzi en Fox News’ Lindsay Kornick hebben bijgedragen aan dit rapport.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in