TikTok-haarverzorgingsroutines hebben ons leven gekost

0
54


Ik breng tegenwoordig veel te veel tijd door op TikTok. En ik weet dat ik niet de enige ben die de hele dag door video na video scrollt. Het is een dwang die ik niet kan afschudden, en dat wil ik ook niet.

De app is niet alleen een vorm van entertainment, het dient ook als een educatief hulpmiddel. Dit geldt vooral als het gaat om haarverzorging. Ik kan je niet vertellen hoeveel ik heb geleerd van TikTok-video’s over hoe ik mijn haarverzorgingsroutine kan verbeteren. De hoeveelheid kennis die ik nu over het onderwerp heb, is astronomisch. Dit alles komt van iemand die van zichzelf vindt dat hij al heel wat over het onderwerp weet.

Blank meisje met bruin haar pronkt met haar TikTok-haarverzorgingsroutine
(Afbeeldingsbron: Unsplash)

Mijn absoluut favoriete video’s zijn die voor gebruikers die hun haarverzorgingsroutines laten zien. Aangezien de hashtag meer dan 130 miljoen views heeft en er nog steeds zijn, kunnen we gerust zeggen dat er anderen zijn die hetzelfde voelen. Deze video’s zijn fascinerend, waarbij elk individu laat zien hoe ze hun glanzende lokken in 30 seconden of minder bereiken. Serieus, sommige van deze TikTok-gebruikers hebben hoofden van haar waarvan ik dacht dat ze alleen haalbaar waren in commercials.

Een van de redenen waarom ik me zo aangetrokken voelde tot deze video’s over haarverzorgingsroutines, is omdat ze zijdezacht, glanzend, dik haar toegankelijker maakten. Ik had persoonlijk moeite om mijn haarverzorgingsroutine in quarantaine bij te houden. Er was een moment dat ik bijna niet meer de behoefte voelde om er voor te zorgen zoals ik vroeger deed, vooral omdat ik de hele dag binnen beschut zat. Toen begon ik te worstelen met meer haaruitval dan normaal, wat me duidelijk stress gaf en me deed denken dat ik binnen een paar maanden kaal zou zijn. Toen kwamen deze TikTok-haarverzorgingsroutines in mijn leven.

Natuurlijk had ik mijn onderzoek gedaan naar de beste producten om te gebruiken voor dunner wordend haar, maar ze boden me niet hetzelfde comfort als de TikToks. Hoewel ik het advies van een dermatoloog kan waarderen, voelt het als een gebrek aan verbinding. De TikTok-video’s bieden wat dat ontbreekt: persoonlijke verbinding.

Dit zijn echte mensen met echt haar die hun lokken hebben getransformeerd in benijdenswaardige manen. En ze willen vertellen hoe ze daar zijn gekomen. Zo vaak zijn mensen niet bereid om dat te doen. Er is een vreemd verlangen dat anderen op dezelfde manier worstelen als wij. Maar dat is niet het geval op TikTok. Bijna iedereen op de app deelt hun inhoud in de hoop degenen die ernaar kijken te helpen.

Tenminste, dat is mijn ervaring met de haarverzorgingsroutinevideo’s. Ik begrijp hoe dit alles voor velen overdreven optimistisch kan klinken, dus ik wilde wat TikToks delen die mijn haarverzorgingsroutine weer op de rails hebben gezet. Het bewijs is de pudding!

Deze routine voor glanzend haar

Had ik maar geweten dat het zo eenvoudig was om glanzende lokken te bereiken.

Deze die alles beschrijft wat je nodig hebt in je haarverzorgingsroutine

Door producten specifiek voor mijn hoofdhuid te krijgen, zijn mijn lokken ten goede veranderd.

Deze die laat zien dat transformatie mogelijk is

Je kunt het haar krijgen waar je altijd van hebt gedroomd. Het is niet zo onbereikbaar als je misschien denkt.

Dit zijn slechts enkele van de TikToks die me echt alles gaven wat ik nodig had om mijn haarverzorgingsroutine te verbeteren. Er zijn er nog zoveel meer om van te genieten. Ze bieden op zijn minst een beetje comfort voordat ze in slaap vallen. Veel plezier met scrollen!

Dit is niet mijn eerste TikTok-rodeo. Toen het krullen van je haar met sokken een enorme trend werd, besloot ik het te proberen. HIER is hoe het ging!LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in