TikTok haalt Facebook dit jaar in qua marketinguitgaven voor influencers, YouTube in 2024 – TechCrunch

0
111


Instagram maakt zich misschien zorgen over de bedreiging van TikTok voor zijn bedrijf, maar op de korte termijn loopt het nog ver voorop als het gaat om de marketingdollars voor influencers die op zijn platform in de VS worden uitgegeven. Volgens een nieuw analistenrapport ligt Instagram op schema om bijna 3x het bedrag aan marketinguitgaven voor influencers vergeleken met TikTok in 2022 – of $ 2,23 miljard uitgegeven aan Instagram vergeleken met de $ 774,8 miljoen uitgegeven aan TikTok.

Hoewel Instagram het op dit gebied goed doet tegen TikTok, heeft de andere app van Meta, Facebook, minder geluk.

De nieuwe gegevens, afkomstig van analisten van Insider Intelligence (voorheen eMarketer), geven aan dat TikTok nu op schema ligt om Facebook dit jaar in te halen in termen van marketinguitgaven voor influencers en tegen 2024 het nummer 2 platform, YouTube, zal inhalen.

Momenteel ziet YouTube $ 948,0 miljoen aan marketingdollars voor influencers worden uitgegeven op zijn platform in de VS, vóór de $ 739,0 miljoen van Facebook. Bovendien heeft TikTok YouTube al ingehaald op basis van het gebruik van marketeers voor op influencers gebaseerde marketing, merkt het rapport op.

Afbeeldingscredits: Insider-intelligentie

Instagram heeft zijn algoritme en feed gestaag aangepast om inhoud van de maker, aanbevolen berichten en advertenties te markeren, ondanks klachten van gebruikers die meer foto’s en video’s van hun vrienden willen zien. Maar terwijl Instagram de rangschikking van inhoud in de hoofdfeed aanpast, vrezen sommige makers dat hun bereik negatief kan worden beïnvloed door de constante veranderingen.

Vorige week stemde Instagram ermee in enkele recente updates terug te draaien, waardoor de app zichzelf veranderde in TikTok met een homefeed op volledig scherm en een groter aantal aanbevolen berichten, nadat twee van de Kardashians een klacht op hun Instagram-profielen hadden geplaatst. Natuurlijk kunnen mega-influencer-beroemdheden zoals de Kardashians het mislopen als Instagram zijn algoritme verschuift naar een groter aantal kleinere makers.

Het rapport wijst er ook op dat dit het uiteindelijke plan voor Instagram zou kunnen zijn, eraan toevoegend dat de mix van influencers die profiteren van deze vorm van inkomsten genereren in de loop van de tijd is aan het verschuiven.

In het bijzonder zouden de feedaanpassingen van Instagram kleinere ‘micro’- en ‘nano’-beïnvloeders, zoals ze worden genoemd, in staat stellen een groot deel van de taart te nemen, zegt het. Nano-influencers worden gedefinieerd als individuen met 1.000 tot 4.999 volgers, terwijl micro-influencers individuen zijn met 5.000 tot 19.999 volgers. Deze influencers profiteren al op TikTok, dat deel uitmaakte van de trekking van de app voor makers.

Het rapport merkt ook op dat de marketinguitgaven voor kleinere influencer-partnerschappen snel zijn gegroeid. Dit jaar zullen de uitgaven aan ‘nano’ influencers met 220,5% stijgen, voorspellen de analisten, terwijl de uitgaven aan ‘mega’ influencers slechts met 8,0% zullen groeien. (Mega-influencers hebben minstens 1 miljoen volgers, zoals het bedrijf het definieert.)

Afbeeldingscredits: Insider-intelligentie

Marketeers kunnen om verschillende redenen ook liever met kleinere makers werken, waaronder het feit dat hun tarieven goedkoper zijn, maar hun berichten mogelijk hogere betrokkenheidspercentages hebben.

Het is minder waarschijnlijk dat hun weergavetellingen kunstmatig worden verhoogd door het gebruik van nepweergaven of bots.

Voor wat het waard is, TikTok wordt er vaak van beschuldigd een te hoog aantal weergaven te hebben en het is bekend dat het lagere limieten heeft voor wat kwalificeert als een weergave voor de doeleinden van marketeers. Er wordt gezegd dat het een weergave telt zodra de video wordt afgespeeld en dat rewatches als weergaven worden geteld. (Plus, sommigen geloven dat er vragen zijn over hoeveel TikTok zelf medeplichtig zou kunnen zijn aan het opblazen van meningen, aangezien de eigenaar ByteDance zich rechtstreeks bezighield met het maken van nepaccounts in een eerdere app die een soort TikTok-voorloper was.)

Maar deze gegevens zijn niet afhankelijk van weergavestatistieken, vertelde het bedrijf ons. De prognose kijkt in plaats daarvan naar de uitgaven aan influencer-partnerschappen per merk, inclusief betalingen aan influencers of hun vertegenwoordigers, exclusief niet-contante betalingen (zoals gratis producten of reizen) en betaalde media.

“TikTok wordt steeds populairder voor influencer-marketing, maar het is nog lang niet in de buurt van Instagram in termen van uitgaven of acceptatie door marketeers”, zei hoofdanalist Jasmine Enberg van Insider Intelligence. “Dat is deels te wijten aan de hogere prijzen die Instagram-makers vragen voor inhoud, maar ook aan het brede scala aan inhoudsformaten, waarvan de meeste nu shoppable zijn. Toch probeert Instagram meer op TikTok te lijken, zodat het kleinere makers kan aantrekken, waar TikTok bekend om staat. Dat is de sleutel voor Instagram om zijn voorsprong op het gebied van influencer-marketing te behouden, vooral omdat veel makers op TikTok nu bogen op volgersaantallen die die op Instagram en YouTube evenaren of overtreffen.”

In totaal schat het rapport dat 74,5% van de Amerikaanse marketeers in 2022 gebruik zal maken van influencer marketing en dat de uitgaven voor influencer marketing dit jaar met 27,8% zullen stijgen tot $ 4,99 miljard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in