TikTok groot risico voor mensen om hun nieuws te krijgen, zegt expert

0
37


Een nieuw rapport stelt vast dat Facebook en TikTok er niet in zijn geslaagd advertenties met “flagrante” verkeerde informatie over de verkiezingen te blokkeren.

Volgens CNN zeiden waakhond Global Witness en het Cybersecurity for Democracy Team (C4D) van de New York University dat onderzoekers zich met nepadvertenties op slagveldstaten als Arizona en Georgia hadden gericht.

In de advertenties stond dat de stemdagen zouden worden verlengd en dat accounts op sociale media zouden kunnen dienen als een middel om kiezers te verifiëren.

TikTok keurde 90% van de advertenties goed, terwijl Facebook volgens het rapport een “aanzienlijk aantal” goedkeurde, hoewel aanzienlijk minder dan TikTok.

“Maar alle platforms die we hebben onderzocht, hadden een tien moeten krijgen voor deze opdracht”, zegt Laura Edelson, mededirecteur van het C4D-team van NYU. “We roepen Facebook en TikTok op om het beter te doen: stop slechte informatie over verkiezingen voordat het bij de kiezers komt.”

Facebook-moederbedrijf Meta beweert dat het onderzoek was gebaseerd op een kleine steekproefomvang.

“Ons advertentiebeoordelingsproces heeft verschillende analyse- en detectielagen, zowel voor als nadat een advertentie live gaat”, aldus een woordvoerder.

TikTok zei dat het platform een ​​plek is voor authentieke en vermakelijke inhoud.

“Daarom verbieden en verwijderen we desinformatie over verkiezingen en betaalde politieke advertenties van ons platform”, zei Tik Tok. “We waarderen feedback van NGO’s, academici en andere experts die ons helpt onze processen en ons beleid voortdurend te versterken.”

Meta heeft gezegd dat ze valse beweringen over wie kan stemmen en hoe, evenals oproepen tot geweld in verband met een verkiezing, zullen verwijderen.

Google heeft naar verluidt maatregelen genomen om te beschermen tegen verkeerde informatie over verkiezingen, door betrouwbare informatie te verheffen en deze prominenter weer te geven in verschillende services, waaronder zoeken en YouTube.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in