TikTok-gids voor bedrijven

0
80


Als je denkt dat je bedrijf niet geschikt is voor TikTok, wil je misschien nog een keer nadenken. Als je bent zoals de meeste zakenmensen, is TikTok niet wat je denkt. Het zijn niet alleen video’s van 20 tot 30 seconden van dansende kinderen, honden die trucjes doen en influencers die pronken met de laatste mode. Het is een serieuze kanshebber geworden voor online/digitale reclamedollars van alle soorten bedrijven, zowel B2C als B2B.

De meesten van jullie die lezen, geloven misschien nog steeds dat het TikTok-publiek bestaat uit 20-plussers en jonger. Nogmaals, het is niet wat je denkt!

Dennis Yu is de CEO van BlitzMetrics en co-auteur van De definitieve gids voor TikTok-advertenties. Yu’s bedrijf heeft voor meer dan een miljard dollar aan advertenties voor zijn klanten geplaatst op sociale platforms zoals Facebook, Twitter, Google en anderen, met behulp van advertenties en algoritmen om de verkoop te stimuleren. En nu richt hij zijn inspanningen op TikTok.

Ik kreeg de kans om Yu te interviewen op Amazing Business Radio, waar hij zei: “TikTok in 2022 is Facebook in 2007. Het is nu het grootste pand op internet. Het heeft meer bezoekers dan Google. Het heeft een hogere gemiddelde kijktijd dan Facebook of Netflix. Mensen besteden meer tijd aan het kijken naar korte video’s van 15 tot 30 seconden dan aan speelfilms van twee uur.”

Ja, TikTok heeft meer verkeer dan Google! In 2021 stond TikTok op nummer 7 op sociale mediaplatforms. In 2022, slechts een jaar later, staat het nu op nummer 1. In het eerste kwartaal van 2022 werd TikTok de meest gedownloade app ter wereld.

Volgens de Search Engine Journal wordt TikTok een zoekmachine. SEJ-medewerker, Matt Southern, stelde de vraag: “Wat als mensen TikTok als zoekmachine gaan gebruiken?” In zijn onderzoek ontdekte hij dat mensen de app als een zoekmachine beschouwden, sommigen gaven er zelfs de voorkeur aan boven Google. Dus zijn vraag veranderde van “Wat als …?” naar “Wat nu…?”

Het punt is dat je als bedrijf TikTok niet kunt negeren als een levensvatbaar marketing- en verkoopkanaal. TikTok doet geweldig werk door te begrijpen waar de gebruiker naar kijkt en zal snel beginnen met het aanbieden van inhoud die precies is waar de gebruiker in geïnteresseerd is. Dat betekent dat zodra een klant de TikTok-video van een bedrijf bekijkt, het platform meer zal gaan serveren van de inhoud van het bedrijf zodat de gebruiker ervan kan genieten.

Ik vroeg Yu hoe bedrijven TikTok kunnen gebruiken. Wetende dat de podcast gericht is op klantenservice en beleving, bracht hij zijn eerste tip in verband met digitale klantenservice. De klanten van vandaag wenden zich tot internet, met name sociale-mediaplatforms zoals Twitter en Facebook, om hulp te vragen of een klacht in te dienen bij een bedrijf. En steeds meer wenden ze zich tot TikTok. “Of je nu op TikTok zit of niet, je klanten praten over je op TikTok”, zei Yu. “Herinner je je de begindagen van Twitter toen veel merken zeiden: ‘We zijn er nog niet klaar voor om op Twitter te zijn?’ En dan denken ze dat het niet op Twitter zijn op de een of andere manier betekent dat mensen niet over hen kunnen praten.”

Naarmate meer klanten zich tot TikTok wenden voor klantenservice, is het absoluut noodzakelijk dat u (uw bedrijf of merk) degene bent die de antwoorden plaatst, niet andere klanten. Uw bedrijf moet het verhaal beheersen, zelfs als klanten correcte informatie delen. Je moet zichtbaar zijn op dit extreem populaire kanaal. En je hoeft er niet veel geld aan uit te geven. Het plaatsen van eenvoudige, niet-professioneel bewerkte video’s is net zo effectief als sterk geproduceerde video’s.

Ga verder dan klantenservice en ervaring, wat uw bedrijf ook doet of verkoopt, B2B of B2C, maak gewoon een korte video met tips en ideeën die uw klanten zouden interesseren. Korter is beter. Houd het onder een minuut, zelfs 30 seconden. TikTok beloont je voor video’s die volledig worden bekeken. De kans dat iemand een video van 30 seconden tot het einde bekijkt, is veel groter dan een video die vier of vijf minuten duurt. En hoewel niet nodig, als je het grappig of vermakelijk kunt maken, is dat altijd een bonus.

Het advies van Yu is eenvoudig. Maak gewoon inhoud. Laat het algoritme van TikTok vervolgens zijn werk doen en vind mensen (uw klanten en potentiële klanten) die geïnteresseerd zijn in wat u ook plaatst. Yu citeerde de beroemde regel van Ray Kinsella (gespeeld door Kevin Costner) uit de film Veld van dromen: Als je het bouwt, zullen ze komen. Ik citeer een beroemde schoenen- en kledingfabrikant, Nike: Gewoon doen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in