TikTok Ghost Filter Prank: ouders die deelnemen aan de trend worden nu bekritiseerd! Dit is waarom

0
114


De nieuwe TikTok-ghostfiltergrap houdt nu veel mensen bezig. Hoewel deze trend niet wordt aanbevolen om met kinderen te doen, zijn er nog steeds enkele ouders die ervan genieten hun kinderen bang te maken.

TikTok Ghost Filter Prank: ouders die deelnemen aan de trend worden nu bekritiseerd!  Dit is waarom

(Foto: Foto door LOIC VENANCE/AFP via Getty Images)
Een foto genomen op 21 januari 2021 in Nantes, West-Frankrijk, toont een smartphone met het logo van het Chinese sociale netwerk Tik Tok. (Foto door LOIC VENANCE / AFP)

Het gigantische videoplatform is niet langer geschikt voor dit soort grappen. Onlangs zijn er enkele uitdagingen geweest waarbij kinderen worden blootgesteld aan gevaarlijke activiteiten, zoals extreme stunts en andere soortgelijke trends.

@breezyboy_marcus Tiktok blaas dit op #fyp #viral #trending #repost #PlutoTVIsFree #ghostfilter ♬ Suara kuntilanak – solehudin1294

Hoewel de grap met het spookfilter kinderen niet echt fysiek schaadt, deelden verschillende experts hun zorgen, aangezien deze uitdaging jonge mensen mentaal en emotioneel kan beïnvloeden.

Ouders die TikTok Ghost Filter-grap doen, worden nu bekritiseerd!

Volgens het laatste rapport van News.Com.AU waarschuwden veel mensen die de enge grap zagen al ouders om het hun kinderen niet aan te doen, vooral die kinderen die te jong zijn.

TikTok Ghost Filter Prank: ouders die deelnemen aan de trend worden nu bekritiseerd!  Dit is waarom

(Foto: Foto door OLIVIER DOULIERY/AFP via Getty Images)
In deze foto-illustratie, het logo van de sociale-mediatoepassing, wordt TikTok weergegeven op het scherm van een iPhone op 13 april 2020 in Arlington, Virginia – TikTok heeft $ 250 miljoen toegezegd aan lokale organisaties over de hele wereld die gezondheidszorg, onderwijs en worstelende gemeenschappen ondersteunen getroffen door de coronapandemie.

Lees ook: Tiktok laat gebruikers nu ‘Tiktok Stories’ crossposten op Facebook en Instagram

Als je niet bekend bent met deze uitdaging, gaat het om de populaire “ghostfilter” -functie van TikTok. Zodra je dit virtuele filter op je video toepast, hoor je een griezelige lach.

Na een paar seconden verschijnt de blauwharige virtuele geest met een zwart gezicht. Om het nog griezeliger te maken, heeft de maker van het filter de ogen en mond van de 3D-spook rood gekleurd.

@glambycandy De geest doet boodschappen voor Angelique #theaguilars #ghostfilter #babiestiktok ♬ suara kuntilanak – solehudin1294

Veel tieners en volwassenen zullen dit virtuele effect niet zo eng vinden, omdat het nogal onrealistisch is. Voor kinderen onder de 10 jaar is het echter zeker geen fraai gezicht.

@glambycandy De geest doet boodschappen voor Angelique #theaguilars #ghostfilter #babiestiktok ♬ suara kuntilanak – solehudin1294

Daarom geloven veel mensen dat de TikTok-ghostfilteruitdaging kinderen kan traumatiseren.

Ouders die nu de grap uithalen worden bekritiseerd

Ondanks de zorgen die andere mensen delen over de TikTok-ghostfiltergrap, doen sommige ouders nog steeds de trend.

The Sun meldde dat verschillende individuen nu kritiek hebben op ouders die aan de trend deelnemen.

“Dit is zo verkeerd, slecht ouderschap 101. Waar maakte je je kind bang voor? Bekeken?” zei een TikTok-gebruiker in een van de grapvideo’s met spookfilters.

Vanwege de negatieve effecten van de grap op kinderen, eiste het Noord-Ierse raadslid Jason Barr zelfs dat TikTok het virtuele video-effect zou verwijderen.

In andere verhalen beginnen TikTok’s inspanningen om desinformatie tegen te gaan als het tussentijdse verkiezingscentrum nadert.

Aan de andere kant is de TikTok-kijktijd van Britse tieners niet langer dan de tijd die ze besteden aan televisiekijken.

Voor meer nieuwsupdates over TikTok en andere alarmerende grappen die het creëert, houd je tabbladen hier altijd open op TechTimes.

Gerelateerd artikel: TikTok-gebruikers opgelet! In-app-browser volgt naar verluidt alles wat u typt

Dit artikel is eigendom van TechTimes

Geschreven door: Griffin Davis

ⓒ 2022 TECHTIMES.com Alle rechten voorbehouden. Niet reproduceren zonder toestemming.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in