TikTok geeft duidelijkheid over het in-app-toetsenbord dat persoonlijke gegevens steelt

0
147


TikTok in-app toetsenbord cover.jpg

Foto met dank aan Dexerto

Geen enkele app is veilig voor rapporten over privacyschendingen, en dat geldt ook voor TikTok. Volgens het laatste nieuws zou het korte videoplatform uw gegevens kunnen verkrijgen via de in-app toetsenbord. Het bedrijf heeft echter beweerd dat het dat niet doet.

Het nieuws vermeldde dat het in-app-toetsenbord je toetsaanslagen bijhoudt en je gegevens verzamelt. Niet alleen TikTok, maar verschillende andere populaire sociale-mediaplatforms zoals Facebook en Instagram hebben mogelijk ook het potentieel om JavaScript te gebruiken om uw creditcardgegevens, adres, wachtwoorden en meer te bemachtigen zonder uw toestemming op iOS. Bovendien is de in-app-browser ook behoorlijk gevaarlijk, omdat bedrijven elke toetsaanslag op websites van derden via de browser kunnen volgen.

Om de claim tegen te gaan, ging TikTok naar Twitter om een ​​tweet te delen waarin stond dat “de conclusies van het rapport over TikTok onjuist en misleidend zijn. In tegenstelling tot wat wordt beweerd, verzamelen we geen toetsaanslagen of tekstinvoer via deze code, die uitsluitend wordt gebruikt voor foutopsporing, probleemoplossing en prestatiebewaking.”

Wat is uw mening over dit artikel? Deel uw mening met ons door een reactie achter te laten en blijf op de hoogte van TechNave.com voor meer technisch nieuws.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in