TikTok-gedicht onderzoekt liefde/haat-relatie met duur Dublin

0
88


Het gedicht van een Ierse vrouw aan Dublin, waarin ze haar gevoelens van wanhoop en frustratie over de kosten van levensonderhoud in de stad uitdrukt, heeft meer dan een half miljoen hits ontvangen op TikTok.

Alice Kiernan, 26, die oorspronkelijk uit Julianstown in Co. Meath komt, zegt dat ze “alle juiste dingen heeft gedaan” als het gaat om proberen te overleven in Dublin, een stad waar ze van houdt.

Volgens The Times voltooide Alice haar diploma in Maynooth en verhuisde vijf jaar geleden naar Dublin toen ze een baan kreeg in communicatie en sociale media.

De dichter en muzikant deelt al een aantal jaren het huis, kijkt naar haar uitgaven en vraagt ​​om loonsverhogingen voor een baan die ze leuk vindt, meldt FM104.ie. Toch acht ze het niet mogelijk dat zij en haar vriend, die ook in Dublin woont en werkt, ooit een hypotheek kunnen betalen.

De 54 seconden durende TikTok-clip, getiteld ‘My Love/Hate letter to Dublin’, beschrijft haar diepe liefde voor de hoofdstad, maar vertelt ook over de verlammende financiële strijd die ze heeft moeten doorstaan ​​om daar te blijven.

@alicekiernan mijn liefdes-/haatbrief aan Dublin 💚 #dublin #ireland #fyp #spokenword #irishartist ♬ origineel geluid – Naina Singh

In haar gedicht zei ze: “Ik hou van deze stad, ik noem het nu al vijf jaar mijn thuis / ik hou ervan om pinten te drinken in pubs die onze beroemdste muzikanten hebben opgericht / Dublin is alles waar je van zou kunnen houden / ik geef er alles aan maar het is niet genoeg/ Omdat ik de laatste tijd het gevoel had dat Dublin me uitkneed/ Hongerig naar mijn geld, mijn vrienden, mijn baan en mijn huis.”

Alice was stomverbaasd dat de video in minder dan een week meer dan een half miljoen views kreeg. Ze beschreef het succes als ‘bitterzoet’.

“Er is iets raars waarbij mensen zeggen: ‘Gefeliciteerd met je TikTok’, en ik denk dat het niet goed is. Met meningen krijg ik geen hypotheek en de opmerkingen zijn hartverscheurend; 561.000 mensen zouden zich hier niet mee moeten kunnen identificeren.”

Ze voegde eraan toe: “Soms denk je dat je de enige bent en heb je iets verkeerd gedaan, en ben je niet succesvol genoeg geweest, maar dan zet je een TikTok op waarin je die emotie uitdrukt en ik heb mensen gehad die me berichten stuurden. De reacties zijn hartverscheurend.”LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in