TikTok gebruikt je gegevens om zijn -2-

0
11


In 2022 is het gebruikersbestand van TikTok behoorlijk geëxplodeerd voorbij trendjagende Gen Z’ers. Dat gaat gepaard met een behoorlijk belangrijke verschuiving in het soort inhoud dat op het platform wordt geproduceerd (een rapport van TikTok vorig jaar merkte een trend op bij ouders die berichten over hun huishoudelijke apparaten plaatsen), en het soort koopgedrag dat inhoud met zich meebrengt.

Anders gezegd: een gebruiker zou een tube mascara kunnen kopen op dezelfde dag dat hij zijn favoriete TikTok-influencer er enthousiast over ziet worden, maar geen enkele hoeveelheid FOMO zal hem waarschijnlijk een wasmachine laten kopen zonder een paar dagen onderzoek te doen – -zelfs als het dezelfde influencer is die het op de markt brengt.

Door het zogenaamde ’toeschrijvingsvenster’ uit te breiden dat beschikbaar is voor adverteerders, kon TikTok hen nu de prestaties van advertenties voor producten zoals bijvoorbeeld vaatwassers laten volgen, waarbij mogelijk een paar dagen (of weken) aan het einde van de koper nodig was voordat ze hun daadwerkelijke geld neer. En in augustus debuteerde TikTok met een hele reeks nieuwe, winkelbare advertentie-indelingen die deze bedrijven konden gebruiken om TikTok-scrollers rechtstreeks in hun feeds te targeten.

Mis het niet: TikTok-zoekresultaten zitten vol met verkeerde informatie, rapporteer vondsten

Enberg merkte op dat deze specifieke advertentie-indelingen “meer verwant waren aan traditionele e-commerce-advertenties, wat betekent dat ze meer vertrouwd zouden zijn voor de gemiddelde marketeer.” En de kracht om mensen te targeten op basis van wat ze van plan zijn te kopen, is ook, ten goede of ten kwade, een bekend onderdeel van het targeten van advertenties op ouderwetse advertentieplatforms zoals Google – wat betekent dat de logische volgende stap van TikTok het uitrollen was dat gegevens ook.

“Bij reclame in het algemeen volgt iedereen min of meer dezelfde strategie, en uiteindelijk komt er een verzadigingspunt”, legt Milicevic uit. “Als je vroeg op een bepaalde markt bent, krijg je altijd meer waar voor je geld omdat je concurrenten er nog niet zijn. Daarom begin je nu zoveel gesprekken met merken over zaken als de ‘metaverse’ .”

Maar in tegenstelling tot het pad naar normalisatie, wat een ‘metaverse’ ook is, zijn de hindernissen van TikTok bij het normaliseren van sociale handel enigszins eenvoudig, aldus Milicevic.

“Als TikTok een gemakkelijke manier kan vinden om de daadwerkelijke bestel- en bezorgervaring te normaliseren voor een breed scala aan verschillende leveranciers die mogelijk op zijn platform willen verkopen, neemt dat die toetredingsdrempel weg”, zei ze.

“De daadwerkelijke commerce-bezorgervaring is vaak losgekoppeld van het advertentiegesprek, omdat adverteerders je meestal alleen maar over een product willen vertellen en ervoor willen zorgen dat je converteert”, ging ze verder. “Maar voor consumenten is alles digitaal. Ze maken niet echt een onderscheid tussen reclame en klantenservice, of klantenservice en bezorging, omdat voor hen al die contactpunten samenkomen binnen de app waar ze bestellen.”

Wanneer een persoon een knock-off Roomba per post krijgt na het doen van een aankoop op Facebook Marketplace of Instagram (wat blijkbaar vaker voorkomt dan men zou denken), zullen ze waarschijnlijk twee keer nadenken voordat ze weer op dat specifieke platform gaan winkelen .

Historisch gezien in het Westen, “kies je een merk dat je kent, en je kiest een winkel waar je eerder hebt gewinkeld, zodat je weet dat hun bezorging niet slecht is – of nog beter, je haalt het zelf op”, zei Milicevic. Het winnen van consumenten voor zijn eigen winkelproducten kan betekenen dat je moet samenwerken met bezorg- en fulfilmentcentra – een idee waarop TikTok heeft gesuggereerd met zijn huidige vacatures – of diepere partnerschappen aangaan met bedrijven als Shopify of Etsy, zei ze.

Met andere woorden, de grootste hindernis voor social commerce op dit moment in de VS – voor TikTok of elk ander platform – is vertrouwen. Vertrouw erop dat de producten die u koopt ook daadwerkelijk de producten zijn die u ontvangt, vertrouw erop dat ze u in één stuk bereiken en vertrouw erop dat het platform u (en uw gegevens) met respect zal behandelen. En op dit moment heeft het dat gewoon niet.

“Ik denk dat ze nog niet het betrouwbaarheidsniveau van zoiets als Amazon Prime hebben bereikt”, zei Milicevic. “Maar als iemand problemen heeft met TikTok-fulfilment, zie je daar waarschijnlijk video’s over op TikTok.”

-Shoshana Wodinsky

 

(EINDE) Dow Jones Newswires

10-25-22 0312ET

Copyright (c) 2022 Dow Jones & Company, Inc.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in