TikTok-gebruikersjurken in Blackface om ‘Little Mermaid’-teaser te bespotten

0
96


Na de release van De kleine Zeemeermin teaser, honderden reactievideo’s en TikToks hebben de sociale media overspoeld. Een TikTokheeft in het bijzonder velen woedend gemaakt als een Indonesische studente gekleed in blackface die zich voordoet als een zwart meisje dat zichzelf doorziet De kleine Zeemeermin karakter.

‘Mama, ze lijkt op mij. Ze is zo mooi, mama,” zei Jossi Marcheli Risaputra terwijl hij een rode pruik opzette.

“Ik heb er geen woorden voor”, “Wat dacht hij …” en “Het is nu weg, godzijdank zijn mensen zo respectloos dat het niet te geloven is” waren slechts een paar opmerkingen van TikTok-gebruikers onder de virale video.

Ondanks de negatieve reacties en opmerkingen, ging Risaputra naar TikTok om te zeggen: “Net wakker en mijn video is nog steeds actief. Ik zal me houden aan de richtlijnen van de TikTok-community. Speel volgens het regelboek. Ik ga de video niet zelf verwijderen’, zei Risaputra.

Al zijn sociale media zijn gestopt, inclusief zijn TikTok. Degenen die woedend zijn over zijn post, noemen zichzelf Twitter-detectives nadat ze meer informatie over Risaputra hadden gevonden, inclusief de speculaties over zijn familie en zijn opleiding.

Nadat hij contact had opgenomen met zijn zus, universiteit en rechtenstudie, kwam er geen reactie.

Blackface werd in de 18e eeuw gemaakt door blanke acteurs die met verf op hun gezicht optraden om tot slaaf gemaakte Afrikanen na te bootsen. Ze zouden meestal worden afgeschilderd als luie, onwetende en hyperseksuele karakters met de hoop te overdrijven wat werd beschouwd als kenmerken van Afro-Amerikanen.

Risaputra moet nog een verklaring afleggen of zich uitspreken over zijn virale videovideo.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in