TikTok-gebruikers kunnen nu zien wie hun berichten heeft bekeken / Digital Information World

0
67


Drie maanden geleden, in juni 2022, maakte een woordvoerder van TikTok bekend dat de app-ontwikkelaars bezig waren met een nieuwe update. De nieuw toegevoegde update was bedoeld om de volgers de namen te laten zien van degenen die hun berichten hebben bekeken.

Op dat moment bevond het zich nog in de ontwikkelingsfase en was het niet wereldwijd beschikbaar. De bètatestversie is slechts voor een beperkt aantal gebruikers uitgebracht.

De gegevens zouden echter slechts 7 dagen beschikbaar zijn geweest en daarna zou de gebruiker geen melding krijgen van degenen die hun berichten hebben bekeken.

Volgens de woordvoerder blijven de app-ontwikkelaars nadenken over nieuwe manieren om voor een betere gebruikerservaring te zorgen, en deze nieuwe update zou weer een stap in die richting zijn geweest. Een andere soortgelijke functie werd ook vrijgegeven die de gebruiker zou laten weten wie hun profiel bezocht, maar het was alleen beperkt tot degenen die 16 jaar of ouder waren en meer dan vijfduizend volgers hadden.

De functie na het bekijken werd voor het eerst benadrukt door: Matt Navarra, de social media analist en adviseur. Op zijn Twitter-account tweette hij over de aanstaande update waarmee gebruikers kunnen zien wie hun berichten hebben gezien.

Bijna drie maanden later nam Matt opnieuw het voortouw en tweette dat als een gebruiker zou inschakelen die zijn bericht heeft bekeken, andere gebruikers het ook zouden kunnen zien.

De functie is niet permanent en kan worden in- en uitgeschakeld door simpelweg de app-instellingen te doorlopen, in tegenstelling tot andere sociale-mediaplatforms zoals Instagram of Facebook, die gebruikers op de hoogte stellen van degenen die hun berichten hebben bekeken en de functie kan niet worden uitgeschakeld. TikTok houdt de privacy van gebruikers bovenaan hun prioriteitenlijst en ze hebben er een optionele functie van gemaakt voor degenen die graag hun postviewers bijhouden. Zoals hierboven vermeld, werkt de functie alleen voor wederzijdse volgers en niet voor iemand buiten de lijst. Na zeven dagen is de kijkerslijst niet meer beschikbaar, dus de gebruiker heeft een beperkte tijd om zijn gegevens te verzamelen.

De woordvoerder heeft nog geen officiële releasedatum van de update gedeeld, maar het is te verwachten dat deze binnenkort beschikbaar zal zijn.

Lees volgende: 33 procent van de Amerikaanse ouders gelooft dat TikTok volledig in het land moet worden verbodenLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in