TikTok-gebruikers hebben de cultuur op de werkplek gedeconstrueerd. Tip: ze haten Dell-laptops

0
25


Ik ben aan het opwarmen voor TikTok.

Eerlijk gezegd, het kostte me een minuut. Het probleem is dat TikTok standaard, zonder je te abonneren op kanalen wanneer je de app voor het eerst gebruikt en gedachteloos door korte video’s bladert, alleen ‘populaire’ inhoud toont die vaak ongepast of gespannen is. Het is standaard een hoop rommel.

Als je dieper duikt, is er een schat aan intelligente, slimme video’s bedoeld voor mensen die er niet van houden om auto’s in de winter van de rand van een weg te zien glijden of dansende tieners.

Onlangs deelde een bedrijf genaamd Officeology links naar video’s die bedoeld waren om het moderne kantoor te deconstrueren. Ik ben het niet met ze allemaal eens, maar een paar zijn vermakelijk en perfect. Ze deden me nadenken over de staat van de werkcultuur, die niet altijd een gelukkige plaats is.

Een TikTok-gebruiker maakt bijvoorbeeld een terecht punt over bellen. De video heeft tot nu toe ongeveer 13.000 reacties, voornamelijk van introverte mensen (zoals ik) die meeleven met hoe het is om mensen tegenwoordig te bellen, terwijl er zoveel andere geldige opties zijn, zoals sms’en. Of Slappe. Of stuur nog een sms.

Een andere video vermeldt hoe er bepaalde laptops zijn die werkgevers uitdelen aan nieuwe werknemers die een statement maken. Dell onderaan, Apple bovenaan. Ik ben het hier toevallig niet mee eens, omdat Dell-laptops voor mij altijd heel goed hebben gepresteerd. Maar ik begrijp het belangrijkste punt – dat werkgevers moeten nadenken over wat ze zijn Echt tegen werknemers zeggen wanneer ze een door het bedrijf uitgegeven apparaat leveren.

“Het is geweldig dat Gen Z’s elkaar leren over de rode vlaggen om op te letten op de werkplek”, zegt Adam Butler, de oprichter en CEO van Officeology. “Ik denk echter niet dat de specifieke apparaten die worden gebruikt een reden tot bezorgdheid hoeven te zijn.”

Eén TikTok-video die Officeology heeft gedeeld, is hilarisch. Het gaat over het geluid dat we op kantoor maken als we een knop op Zoom proberen te vinden of hoe we ons scherm kunnen delen. Hij heeft het perfect gedaan. Ik weet niet eens zeker waarom we dat geluid maken, of waarom het soms moeilijk is om elke keer dat we bellen een optie op het scherm te vinden, behalve dat we een gebrek aan koffie of stress de schuld geven.

De kantoorcultuur is duidelijk drastisch veranderd na een wereldwijde pandemie. Het voelt alsof de stress van dit alles ons het kantoor nog meer heeft doen analyseren. We zijn altijd waakzaam over milde irriterende stoffen, misschien als een manier om ermee om te gaan.

Een andere TikTok-gebruiker vertelde hoe vervelend het is als mensen lange romans typen op Slack en andere apps zoals Microsoft Teams, terwijl een simpel antwoord voldoende zou zijn. Deze TikTok-video vermeldt hoe vrijdagbijeenkomsten het ergst zijn. Ik ben daar met je mee, Kellyn Mcmullan. Geweldig inzicht. Ik geef de voorkeur aan niet-vergader vrijdagen.

En, ik snap het. We zijn gestrest. Het kantoor voelt nu als een plek waar we zoveel apps hebben om te gebruiken, zoveel afleiding en zoveel scenario’s voor werken op afstand dat onze hersenen de constante stortvloed niet aankunnen. Ik schreef hierover in mijn recente boek. Dingen die er het meest toe doen, zoals belangrijke beslissingen en strategieën om te overwegen, hebben tijd nodig om zich in onze geest te ontwikkelen. We hebben de ruimte en de tijd nodig om erover na te denken, en onze moderne kantooromgeving is daar niet bevorderlijk voor.

Laat me hier ook echt worden. Ik denk dat de afleiding erger wordt. Ik klik, typ en tik constant zoals iedereen. Het is op sommige dagen een uitzinnige uitbarsting van computergebrabbel. Ik moet tijd vrijmaken om na te denken, om in een dagboek te schrijven over mijn plannen voor de dag of om over een probleem na te denken. De resultaten zijn veel beter.

We hebben allemaal het moderne kantoor gecreëerd. Het is leuk om te weten dat deze TikTok-gebruikers het deconstrueren, zelfs als de deuken en pings erger worden. Ik hoop dat de lessen die we leren over hoe we ons in deze hectische omgeving moeten gedragen, ons naar een betere werkplek zullen leiden. Ik zou zelfs ooit mijn eigen TikTok-video kunnen maken als het niet snel verandert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in