Tiktok-gebruikers delen hun aanbod voor Day of the Dead

0
13


Terwijl dit weekend Halloween-feesten en -festiviteiten inluidt, beginnen Spaanse gemeenschappen al Día de los Muertos te vieren, een spirituele feestdag die van 1 november tot 2 november valt.

Gebruikers op Tiktok hebben de afgelopen weken video’s van hun alters of ofrendas gedeeld ter voorbereiding op de vakantie.

De ofrenda, die de rest van het jaar vaak wordt gebruikt om christelijke heiligen te eren, is opnieuw versierd met afbeeldingen van overleden dierbaren en huisdieren.

@hello.itschelsea ik ben een puinhoop en ik mis mijn hond die ik dit jaar moest laten inslapen 😭 #diadelosmuertos #27deoctubre ♬ Onthoud mij (Reencuentro) – Luis Ángel Gómez Jaramillo & Rocío Garcel

“Ik wilde gewoon op Tiktok gaan en na het werk wat grappige video’s bekijken”, zegt gebruiker @hello.itschelsea, die in plaats daarvan begroette met hartverscheurende video’s van mensen die op hun ofrenda’s hulde brachten aan verloren huisdieren.

LEES VERDER: 9 bakkerijen in San Antonio waar je brood van de doden kunt vinden voor de Dag van de Doden

“Ik moet uitloggen, ik ben niet gestopt met huilen”, antwoordde een andere gebruiker.

Naast de aanpassingen aan huisdieren, is ook de grote ofrenda van gebruiker @hanny___4 met bijdragen van haar eerstejaarsstudenten viraal gegaan.

@hanna___ 4

We hebben een ofrenda gemaakt met onze 1e klassers. We leren over Dia De Los Muertos in sociale studies?’?

♬ Remember Me (Reunion) – Anthony Gonzalez & Ana Ofelia Murguía

De ofrenda, schijnbaar gemaakt als onderdeel van een project voor sociale studies, is gevuld met veel ingelijste foto’s van overleden familieleden en geliefde huisdieren.

“Letterlijk huilen om 7 uur ’s ochtends”, zei een gebruiker, en de video werd meer dan een half miljoen keer bekeken.

Video’s van vieringen in Mexico gaan ook viraal, met kooplieden langs de straten met duizenden goudsbloemen, de feloranje bloem die traditioneel wordt gebruikt bij Día de los Muertos-festiviteiten.

@midiablaa Dag van de doden in Mexico, onze cultuur is uniek❤️🇲🇽 in thalguapa Guerrero ##mexicantiktok##spanishharlemgirl##fypシ##diadelosmuertos##harlemkidnyc##mexicannyc##dayofthedead ♬ Eeuwige liefde – Rocío Dúrcal

Terwijl Día de los Muertos overheerst in Mexico, wordt de feestdag ook gevierd in andere landen zoals Bolivia, Ecuador, Peru, Guatemala, Haïti en – in mindere mate – Amerika.

De feestdag is een uniek netwerk van inheemse en christelijke tradities, gecreëerd nadat de rooms-katholieke kerk de viering van Allerheiligen en Allerzielen op respectievelijk 1 november en 2 november had afgekondigd.

Toen de Spanjaarden Mexico in 1512 veroverden, dwongen Spaanse priesters deze vieringen aan de inheemse bevolking op.

Langdurige inheemse rituelen ter ere van de doden botsten met rooms-katholieke riten, wat leidde tot wat we vandaag kennen als Día de los Muertos.

Deze unieke viering van de dood is mainstream geworden dankzij films als Coco en The Book of Life.

San Antonio’s eigen Día de los Muertos-evenementen, zoals het Muertos Fest van dit weekend op Hemisfair, staan ​​nog in de kinderschoenen vergeleken met de gevestigde vieringen in Mexico. Toch trekken deze evenementen elk jaar een grotere menigte beoefenaars en nieuwkomers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in