TikTok-gebruikers brengen extreme couponing terug-

0
15


Kortingsbonnen lijken misschien een hele generatie geleden een klusje om de rekeningen te besparen, maar er is een bloeiende gemeenschap van TikTok-gebruikers die zich toelegt op het vinden van de beste verkopen, deals en weggeefacties door gebruik te maken van kortingsbonnen.

Kayla Burk is zo’n TikToker. Ze begon 10 jaar geleden als tiener met couponnen, maar wat begon als een hobby groeide en groeide tot het haar fulltime baan werd. Tegenwoordig deelt ze haar kortingstips en opruimingshacks met haar 2 miljoen volgers op TikTok en op haar website.

Ze sloot zich aan bij Kai Ryssdal van Marketplace om te praten over haar leven van couponing. Een bewerkt transcript van hun gesprek staat hieronder.

Kai Ryssdal: Ik kan onmogelijk de enige persoon zijn, nr. 1, die hiernaar luistert, of nr. 2, met wie je ooit in je leven contact hebt gehad die zei: ‘Echt waar? Je bent een couponer? Ik dacht dat dat iets voor oudere mensen was.’

Kayla Burk: Oh ja, het is nu een beetje populairder geworden. Maar toen ik voor het eerst begon, want ik begon in 2013, was het zeker niet iets dat een 18- of 19-jarige op dat moment zou doen.

Ryssdal: OK, dus wacht, dus hoe kwam de 18-, 19-jarige Kayla Burk in couponing terecht?

Burk: Ik begon omdat ik naar die extreme couponing-show keek. En ik had zoiets van: “Ik vraag me af of ik dit kan doen.” En ik heb een coupon uitgeprint, ik ging naar Walmart en ik kreeg een luffa. Ze betaalden me ongeveer 5 tot 10 cent om het uit de winkel te halen. En ik heb zoiets van: “Oh mijn god, ik kan niet geloven dat dit echt is.” En ik ben er net allemaal mee begonnen.

Ryssdal: Laat me je dit vragen. Dus ik heb wat van je TikTok-dingen bekeken waar je trouwens ongeveer 2 miljoen volgers hebt. Dit is geen eenvoudig proces dat dit couponing-ding is. Ik bedoel, het kost je tijd, coördinatie en energie. Het is veel.

Burk: Ja, dat is een deel van de reden waarom het mijn werk is, omdat andere mensen geen tijd hebben om eropuit te gaan en alle scenario’s te maken, al het rekenwerk te doen en zo. Dus ik doe het tijdrovende deel ervan door alles op te zoeken. En vanaf daar vertel ik mensen gewoon: ‘Hé, dit is precies wat je moet doen. Ik heb al het moeilijke werk al gedaan, jij gaat gewoon het makkelijke gedeelte ervan doen.”

Ryssdal: Denk je dat bedrijven het expres moeilijk maken? Eigenlijk vraag ik me dit de hele tijd af over couponing, juist, omdat ze in feite geld weggeven en ze je door een aantal hoepels laten springen.

Burk: Ik denk dat de belangrijkste reden waarom het moeilijker is geworden, is dat mensen, toen ik net begon, naar binnen gingen om te zien hoeveel van iets ze gratis konden krijgen. En ik bedoel, ik herinner me dat ik een keer naar de winkel ging en thuiskwam met zo’n 30 flessen wasmiddel omdat het allemaal gratis was, toch? En ik denk dat de bedrijven waarschijnlijk moe werden van andere couponers die de schappen opruimden en andere mensen die er geen echt geld aan konden uitgeven. Dus willen ze ons beperken. Ik denk dat het dat is.

Ryssdal: Wat logisch is. Maar terug naar de 30 flessen wasmiddel. Dus dat is een voorbeeld, en ik weet zeker dat je veel dingen in bulk koopt, omdat waarschijnlijk coupons op die manier van toepassing zijn. Moet je bijvoorbeeld een vleugel op het huis bouwen om al deze spullen te bevatten?

Burk: O mijn God. Mijn huis staat dus behoorlijk vol met spullen, maar veel spullen doneer ik of geef ik aan mijn vrienden en familie, zodat zij ook niet de volle prijs hoeven te betalen. Dus na verloop van tijd wordt het een beetje egaler. Ik krijg dingen en dan gaat het weg, en ik krijg meer, en etc.

Ryssdal: Dat is eerlijk. U zei dat dit uw baan is, u doet dit als een fulltime baan. Er komt dus geld bij u binnen behalve alleen de couponvoordelen, toch? Ik bedoel, hoe krijg je hiervoor een vergoeding?

Burk: Het deel waarvoor ik betaald krijg, is de online couponing. Dus als iemand mijn link gebruikt, krijg ik daar een kleine commissie voor. En aangezien ik zoveel volgers heb, is de commissie genoeg om mijn rekeningen te betalen en zo.

Ryssdal: Ik denk dat je waarschijnlijk nooit een winkel binnenloopt zonder na te denken over koopjes en kortingsbonnen en naar prijskaartjes te kijken, toch?

Burk: Niet echt nee. Ik probeer altijd naar de opruimingsafdeling te gaan. Veel winkels moeten, telkens wanneer ze een nieuwe zending binnenkrijgen, van iets anders af. En als ze dat doen, gaat het zo goedkoop. Dus het is echt moeilijk voor mij om de volle prijs aan dingen uit te geven, wetende dat vrijwel alles uiteindelijk zal verdwijnen.

Ryssdal: Denk je per saldo dat je in de 10 jaar dat je dit doet, meer hebt gespaard dan je hebt uitgegeven? Je hebt meer gekregen dan je geld waard is, denk je?

Burk: O, zeer zeker. Vooral toen ik online dingen begon te doen. Omdat je elke dag dingen kunt krijgen, zoals 80% korting tot gratis online. Je hoeft er niet eens de deur voor uit. Je koopt het gewoon en ze sturen het gratis naar je toe.

Er gebeurt veel in de wereld. Door dit alles heen is Marketplace er voor jou.

U vertrouwt op Marketplace om de gebeurtenissen in de wereld op te splitsen en u op een op feiten gebaseerde, benaderbare manier te vertellen hoe het u beïnvloedt. Om dat mogelijk te blijven maken, rekenen we op uw financiële steun.

Uw donatie van vandaag ondersteunt de onafhankelijke journalistiek waarop u vertrouwt. Voor slechts $ 5 per maand kun je Marketplace ondersteunen, zodat we kunnen blijven rapporteren over de dingen die belangrijk voor je zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in