TikTok-gebruiker vertelt over zwendel op jachtfeesten op oudejaarsavond die feestvierders hoog en droog achterliet

0
9


Een man uit Adelaide heeft op sociale media een rampzalige ervaring beschreven met oplichters die zijn oudejaarsavond verpestten, en zei dat hij en meer dan 100 andere feestvierders waren opgelicht door een nepjachtfeest.

TikTok-gebruiker Jayden Clark zei dat hij een kaartje van $ 130 had gekocht voor een bootfeest dat een grote groep mensen zou ophalen in Glenelg, kort voor het populaire vuurwerk in de voorstad aan het strand.

“Het moest all-inclusive drankjes zijn, onbeperkt, met wat eten, een dj – het zou geweldig zijn, we zouden op het water zijn om de vuurwerkshow te zien”, zei hij in een video die op het socialemediaplatform werd gepost.

Mr Clark filmde een grote groep mensen die wachtten om opgehaald te worden.

Maar hij zei dat de opwinding omsloeg in ontzetting, toen ze zich realiseerden dat ze waren opgelicht toen ze ontdekten dat het evenement van Facebook en het zelfbedieningsplatform Eventbrite was gehaald.

“We kwamen om 20.00 uur aan, de boot zou om 20.30 uur vertrekken, en langzaam maar zeker kwamen er steeds meer mensen aan. Er is geen boot”, zei hij.

“Er stonden meer dan 100 mensen, zoals meer dan 100 gemakkelijke, te wachten op deze boot die niet bestond.

“We begonnen een beetje in paniek te raken en we… probeerden allemaal uit te zoeken wat er in hemelsnaam aan de hand was.”

SA Police zei dat het rapporten over het incident had ontvangen.

Feestvierders op oudejaarsavond in Glenelg.
Glenelg is altijd populair bij feestvierders op oudejaarsavond, maar de heer Clark zei dat opwinding veranderde in ontzetting voor degenen die op de boot wachtten.(TikTok: jaydenclark21)

De heer Clark zei achteraf dat de gebeurtenis “een beetje te mooi om waar te zijn” leek, maar er was aanvankelijk niets duidelijk frauduleus aan.

Hij schatte dat er in totaal $ 12.000 verloren was gegaan door de zwendel, en zei dat dat cijfer exclusief de Uber-tarieven was van sommigen die voor het evenement naar Glenelg waren gereisd.

“Dit werd gehost door Eventbrite, dat verondersteld wordt… een gerenommeerd evenementorganiserend merk en app te zijn, en het evenement is verwijderd, de Facebook-pagina voor het evenement is verwijderd, het Facebook-profiel dat aan het evenement is gekoppeld – de organisator – is verdwenen,” zei meneer Clark.

“Alles weg. Op dit moment zijn we allemaal tot de conclusie gekomen dat we zijn opgelicht.”

Er werd contact opgenomen met Eventbrite voor commentaar, maar zei dat het geen individuele evenementen kon bespreken.

“We behandelen geen mediareferenties of andere persverzoeken voor individuele evenementen – daarover moet u contact opnemen met de maker van het evenement”, zei het.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in