TikTok-gebruiker demonstreert een ‘briljante’ hack voor solliciteren op banen zonder het gebruik van LinkedIn

0
197


Het is een nieuwe manier om op zoek te gaan naar een baan en een TikTok-gebruiker laat kijkers zien hoe het moet.

In een nu virale post ontvangt een TikToker genaamd Tem (@tem.bv) veel lof voor het tonen van kijkers hoe ze efficiënt naar banen kunnen zoeken via een aantal eenvoudige Google-zoekmethoden zonder gebruik te maken van ’tussenpersoon’-sites zoals LinkedIn en Indeed.

Volgens Yahoo was de video van Tem een ​​directe reactie op een andere gebruiker, genaamd @m3ntallyillvirg0, die specifiek om hulp vroeg bij het vinden van banen buiten de schijnbaar eindeloze vermeldingen op LinkedIn.

“Toen ik vroeger op zoek was naar banen, was dit één ding dat ik deed”, zei Tem tijdens de video. “Ik zou eigenlijk de applicatiewebsite targeten.”

Hier is hoe de TikToker zijn magie heeft bewerkt.

Met behulp van de Google-zoekopdracht laat Tem zien hoe u de zoekopdracht kunt aanpassen voor vermeldingen op de daadwerkelijke sites die vacatures hosten, zoals Greenhouse en Lever.

Volgens de clip van Tem kun je naar vermeldingen op een specifieke site zoeken door naar Google te gaan en site: (websitenaam) te typen. U kunt ook meerdere sites tegelijk controleren door een symbool met een rechte lijn (I) toe te voegen tussen zoekopdrachten.

Binnen de clip voegt Tem vervolgens de functietitels toe waarnaar hij op zoek is, waarbij hij de woorden invoert om te zoeken tussen haakjes, gescheiden door een rechte lijn. Het voorbeeld van Tem is meer als volgt: (ingenieur I ontwikkelaar). In dat formaat krijgt Tem alleen vacatures met die exacte woorden in de post. Met deze methode zullen zijn zoekopdrachten hem alleen naar de sites brengen die de vacatures zelf hosten.

Ten slotte voegt Tem trefwoorden toe en verwijdert hij deze aan zijn zoekopdracht, plaatst de woorden die hij wil opnemen tussen aanhalingstekens en plaatst de woorden die hij wil uitsluiten tussen twee streepjes.

De zoekhack wordt door velen als “briljant” beschouwd, waar TikTok-gebruikers het allemaal mee eens zijn en zeggen: “zo zoek je”.

Lees meer via Yahoo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in