zondag, december 4, 2022
Home News TikTok gebruiken om iets terug te geven aan studenten

TikTok gebruiken om iets terug te geven aan studenten

0
14


HOLLAND, Ohio (WTVG) – Counselors van Springfield Middle School dachten niet dat hun video viraal zou gaan. Maar nu die er is, willen ze het succes gebruiken om goed te doen voor hun studenten hier.

Spirit Week doet goed werk om de geesten op te heffen op Springfield Middle School.

Kelsey DePompei is daar adviseur. Ze vertelt aan 13abc: “Onze geestweek was een uitwisseling van leerling/leraar. Dus de studenten verkleedden zich als leraren, gedroegen zich de hele dag zoals wij, en de leraren verkleedden zich als studenten en gedroegen zich de hele dag als hen.”

Dat was het uitgangspunt van de virale video die werd samengesteld door counselors Kelsey DePompei, Amy Hagen en Morgan Roe.

“Het is niet gebaseerd op een individuele student, we dachten aan hoe we waren toen we op de middelbare school zaten.” Ze voegt eraan toe dat een paar studenten hebben opgemerkt dat ze zich kunnen identificeren met delen van de video.

Het was onderdeel van de Spirit Week van de wijk. In feite hield de school twee Geestweken op rij bij.

“Deze week is voor Red Ribbon Week”, legt DePompei uit. “We verkleden ons ook niet alleen, maar we geven microlessen om te leren over de gevaren van middelenmisbruik, alcohol en tabaksgebruik, om onze kinderen te beschermen.”

DePompei plaatste de video vrijdag en sinds dinsdag is deze meer dan een miljoen keer bekeken.

“Ik sms’te ze allebei en ik zei: ‘Oh mijn god, dit gaat viraal gaan. Dit ontploft.’”

Het was bedoeld om de leerlingen aan het lachen te maken. “Het verlicht de zaken een beetje”, legt ze uit. “Als schooladviseur is onze belangrijkste taak het managen van crises, het beheren van geestelijke gezondheid. Ik denk dat veel mensen zich niet realiseren dat ze gediplomeerde geestelijke gezondheidsadviseurs zijn die op een school werken. Vaak zijn onze banen echt serieus, en dit was voor ons een manier om de zaken wat lichter te maken.”

Nu hebben DePompei en haar collega’s een kans om geld te verdienen.

“We weten dat er TikTok-leraren zijn die geld verdienen met hun rekeningen, en we hebben hier veel studenten die het nodig hebben, dus we zeiden: we kunnen hier iets van maken”, legt DePompei uit. Ze zegt dat er een aantal dingen zijn waar de groep in zou willen investeren voor studenten: “snacks, schoolspullen, rugzakken, schoonmaakspullen, hygiëneproducten, dat soort dingen.” Ze voegt eraan toe dat het afbetalen van schoollunches in het plan is.

DePompei zegt dat haar lijst met volgers de afgelopen dagen is geëxplodeerd, zo veel zelfs dat ze is goedgekeurd voor een fonds voor makers en voor merksponsoring. “Je krijgt tussen de 4 en 10 cent betaald per duizend views die je op een video krijgt”, legt ze uit. “Of ze zouden je dingen geven, misschien in ruil voor het maken van een video voor hen, of ze zouden je betalen voor het promoten van hun product. Ik zal pas aan het einde van de maand weten hoeveel er daadwerkelijk binnen is gekomen.”

Districtsleiders zeggen enthousiast te zijn over de positiviteit, waaronder Dana Falkenberg, de assistent-inspecteur voor Springfield Schools. “Ongeveer een jaar geleden”, zegt ze, “was dit district, net als elk ander schooldistrict in het land, overgeleverd aan TikTok. We merkten dat we te maken hadden met alle uitdagingen en worstelingen waartoe kinderen kunnen worden overtuigd via sociale media. Dus het idee dat we op diezelfde locatie een hulpmiddel en iets kunnen vinden dat nuttig zou kunnen zijn voor kinderen, was fenomenaal, en ik geef die afdeling rekwisieten voor hun manieren om dat te benutten.

Je kunt de volledige video vinden op Tiktok van DePompei.

Ze zeggen alle drie dat ze de video na schooltijd hebben gemaakt en dat ze al een lijst hebben met ideeën voor toekomstige video’s.

Zie je een spel- of grammaticafout in ons verhaal? Gelieve de titel te vermelden wanneer u Klik hier om het te melden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in