TikTok gaming push zal “enorme” zijn; mogelijk 2 november lancering

0
12


TikTok-gaming was tot nu toe een heel klein onderdeel van de streaming-video-app, maar het bedrijf zou slechts enkele dagen verwijderd zijn van het aankondigen van een “enorme” duw in de gamemarkt …

Achtergrond

TikTok biedt sinds 2019 games aan Chinese gebruikers, maar op een nogal rustige manier. Het bracht in 2021 een handvol games naar de rest van de wereld, nog steeds zonder veel fanfare of vindbaarheid.

In mei hoorden we voor het eerst dat het bedrijf van plan was er serieuzer mee om te gaan en zijn samenwerking met Zynga uit te breiden om op HTML-5 gebaseerde games aan te bieden. Het bedrijf testte deze spellen met TikTok-gebruikers in Vietnam.

TikTok gaming push komt volgende week

De Financiële tijden meldt dat TikTok naar verwachting begin volgende week een grote game-aankondiging zal doen.

TikTok zet een grote stap in gaming door een speciaal tabblad toe te voegen aan het korte videoplatform, de eerste stap in een ander entertainmentformaat […]

Gebruikers hebben toegang tot de games via een knop op de startpagina van wat een van ’s werelds populairste video-apps is. Het zal een groot aantal mobiele games bevatten waarin advertenties kunnen worden weergegeven en gebruikers kunnen betalen voor extra inhoud, volgens vier mensen die bekend zijn met de plannen.

De FT merkt op dat TikTok vorige maand een heavy-hitter aanstelde als hoofd van wereldwijde gaming, en dat de directeur er geen geheim van maakte dat het gebied van groot belang was voor het videobedrijf.

Voormalig Intel-systeemarchitect Assaf Sagy voegde de afspraak toe aan zijn LinkedIn-profiel en verklaarde:

TikTok en gaming zijn voor elkaar gemaakt. TikTok heeft zijn waarde bewezen door consumenten te helpen ontdekken wat leuk, waardevol en populair is. Ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken met alle gamingbedrijven wereldwijd om TikTok tot een centraal fundament in je marketingstrategieën te maken.

Naar verwachting zal het bedrijf de verhuizing officieel aankondigen tijdens een speciaal evenement op 2 november, genaamd “TikTok Made Me Play It”. Gaming-bedrijven Electronic Arts, 2K, VNG Corporation, Netease Games en Homa zouden allemaal luidsprekers sturen.

TikTok gaf een non-statement van één zin:

We zijn altijd op zoek naar manieren om ons platform te verrijken en testen regelmatig nieuwe ideeën waarvan we denken dat ze waarde kunnen toevoegen aan onze community.

De verhuizing komt op een interessant moment, met Netflix die op de markt komt, terwijl Snapchat en Facebook lijken te stoppen met gamen. Google heeft onlangs ook aangekondigd dat het Stadia aan de Google Graveyard toevoegt.

Foto: Aaron Weiss/Unsplash

FTC: we gebruiken auto-affiliate links die inkomsten genereren. Meer.


Bekijk 9to5Mac op YouTube voor meer Apple-nieuws:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in