TikTok-filters uit je video’s verwijderen

0
88


  • Om TikTok-filters te verwijderen uit een video die je maakt, wis je de selecties van de Effecten en Filters-knoppen en schakel je de Retoucheerknop uit.
  • Je kunt geen filters verwijderen van opgeslagen video’s, zoals die in je conceptmap of een video van een andere TikTok-gebruiker.

Social-media-apps zoals Instagram en TikTok boekten succes met bibliotheken met filters die zijn ontworpen om het uiterlijk van de maker te vleien met hyperrealistische, glamoureuze video’s. Tegenwoordig gaat de trend terug in de andere richting, omdat beroemdheden afbeeldingen van zichzelf delen zonder make-up, Photoshop of filters. Als je mee wilt doen aan een filtervrije aanwezigheid op sociale media, kun je als volgt TikTok-filters uit je berichten verwijderen.

TikTok-filters verwijderen tijdens het maken van een video

TikTok past mogelijk standaard allerlei filters op je video toe. Als je een schone, ongerepte look wilt, moet je ze allemaal uitschakelen.

1. Tik in de TikTok-app op de Plus icoon onderaan om een ​​nieuwe video te starten.

2. Tik linksonder op Effecten en tik op een geselecteerd effect om het uit te schakelen.

Een TikTok-video opnemen.

Tik op de knop Effecten en deselecteer vervolgens het huidige effect.

Dave Johnson


3. Als de Retoucheren pictogram in de rechterbovenhoek heeft een rood vinkje, tik erop om het te deselecteren. Je zou moeten zien Schoonheidsmodus uit kort op het scherm verschijnen.

Een TikTok-video opnemen.

Deselecteer het gereedschap Retoucheren als er een vinkje naast staat.

Dave Johnson


4. Druk op Filters icoon. Tik de cirkel met de diagonale lijn linksboven in het pop-upmenu.

De TikTok Filters-pagina.

Schakel filters uit door op het pictogram helemaal links te tikken.

Dave Johnson


Alle filters en effecten zijn nu uitgeschakeld, dus je kunt je video opnemen en een schoon, “unplugged” uiterlijk krijgen.

Een filter verwijderen uit een opgeslagen TikTok-video

Helaas zijn de enige video’s waarvan u filters kunt verwijderen, de video’s die u daadwerkelijk opneemt en bewerkt. Opgeslagen video’s – of dat nu een video in je conceptmap is of een video van een andere maker die je leuk vindt of hebt opgeslagen – kunnen worden bewerkt, maar je kunt de filters en effecten die al in de video voorkomen niet verwijderen. Je ziet misschien veel artikelen of video’s waarin wordt beweerd dat dit mogelijk is, maar dat is helaas niet het geval. Alle effecten of filters worden “ingebakken” in de video wanneer deze wordt opgenomen, niet opgeslagen als een aparte laag of in metadata. Dat betekent dat het een permanent onderdeel van de video is nadat jij of een andere TikToker de video heeft opgeslagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in