TikTok Famous Cosmetics Company wordt geconfronteerd met terugslag over Harry Potter Collab – Rolling Stone

0
93


Colourpop Cosmetics is zwaar onder vuur na het creëren van een Harry Potter-thema make-up collectie. Het merk heeft hevige kritiek gekregen van fans die de samenwerking geen viering van de beroemde magische wereld noemen, maar steun voor de zwaar bekritiseerde auteur JK Rowling.

Colourpop, een van de grootste online beautymerken, staat bekend om zijn uitverkochte collecties met als thema belangrijke popculturele toetsstenen. Het afgelopen jaar heeft het make-upmerk producten uitgebracht die een groot aantal Disney-entiteiten herdenken, waaronder Star Wars, High School Musical, De MandaloriaanBarbie, Sailor Moon, en meer. Maar toen ze aankondigden dat Harry Potter samenwerking, noemden sommige fans het een teleurstellende goedkeuring van Rowling, die voortdurend werd beschuldigd van transfobie, en haar overtuigingen. Het is onduidelijk hoeveel Rowling ontvangt van de samenwerking, maar voor het gebruik van het Harry Potter-logo en Wizarding World-merk op producten is een licentieovereenkomst vereist.

“Ik hoop dat je als bedrijf het verkeerde beseft”, schreef een beauty-influencer in de Instagram-opmerkingen van het merk.

“Ik hou van colourpop, maar het creëren van inkomsten voor een ongelooflijk schadelijke Terf is niet iets dat ik zou willen steunen”, schreef een andere fan. “Zal dit merk helaas niet meer kopen.”

Toen hen in hun opmerkingen werd gevraagd of ze nog steeds de LGBTQ+-gemeenschap steunden, zei Colourpop dat het bedrijf zich richtte op het bevorderen van acceptatie in hun gemeenschap – terwijl ze eraan toevoegen dat een Harry Potter collectie is al lang een van de meest gevraagde items.

“Acceptatie, inclusiviteit en liefde voor iedereen is onze grootste prioriteit en dat zal nooit veranderen. We brengen deze collectie uit om de magie van de tovenaarswereld naar iedereen te brengen – en zoals alles wat we doen, is hij ontworpen met liefde, voor iedereen’, vervolgt het merk, nog steeds in de commentaren. “We zullen de LGBTQIA-gemeenschappen altijd steunen via alle beschikbare wegen en zullen donaties blijven doen aan organisaties en liefdadigheidsinstellingen, terwijl we ons blijven inzetten om een ​​platform te bieden aan LGBTQIA-gemeenschapsleden via betaalde partnerschappen en meer.”

Dezelfde boodschap werd herhaald op hun Instagram-verhalen, samen met een belofte om een ​​deel van de ontvangen opbrengst te doneren aan het Trevor Project, een non-profit crisisinterventie gericht op queer jongeren. Colourpop heeft niet gereageerd op Rollende steen voor aanvullend commentaar op waarom het merk, een langdurige vocale supporter van de LGBTQ+-gemeenschap, ervoor koos om samen te werken met de Harry Potter merk.

Nadat ze misschien wel de meest succesvolle auteur in de geschiedenis was geworden, nam Rowling haar wereldwijde faam en verdubbelde ze de minst magische wigkwestie: vrouwenrechten, vaak ten koste van de transgendergemeenschap. Hoewel Rowling herhaaldelijk heeft ontkend dat ze transfoob is of problemen heeft met de homogemeenschap, zeggen critici dat haar acties – waaronder het leuk vinden van een tweet die een transgendervrouw een man noemde en voortdurende toespraken en essays over de gevaren van transactivisme – voor zichzelf spreken.

Om de dingen meer meta te maken, gaat Rowlings meest recente roman, gepubliceerd onder haar bekende pseudoniem Robert Galbraith, zelfs zo ver dat ze haar eigen leven weerspiegelt, waarbij ze een populair auteurpersonage volgt dat door voormalige fans transfoob en racistisch wordt genoemd.

Colourpop is niet het enige merk dat probeert een Harry Potterenaissance in de afgelopen maand. In augustus kondigden zowel American Girl als Vera Bradley ook afzonderlijke samenwerkingen aan met Harry Potter en Hogwarts-thema – beide schijnbaar gericht op levenslange fans van de boekenreeks. Licentiemogelijkheden met behulp van de Boy Who Lived zijn in de loop der jaren enorm toegenomen, waardoor niet alleen een filmserie is ontstaan, maar ook een pretpark, een flagshipstore in New York, een Broadway-musical en het verdriet van een hele generatie over het niet ontvangen van een brief op hun elfde verjaardag. Maar naast leuke herinneringen, heeft het uitgebreide universum van Potter queer en LGBTQ+-gelieerde Potter-fans voor een dilemma geplaatst: kan ik hiervan genieten zonder Rowling geld te geven? Voor Colourpop-gebruikers is zelfs een geheel nieuwe make-uplijn het risico niet waard.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in