TikTok-experiment vraagt ​​je om dagelijkse berichten in BeReal-stijl te delen met vrienden

0
50


Instagram is niet de enige die hoopt te profiteren van de dagelijkse trend voor het delen van foto’s. TikTok heeft een experimentele Now-functie onthuld die je, net als BeReal, vraagt ​​om een ​​foto (met camera’s aan de voor- en achterkant) of een video van 10 seconden te plaatsen om vrienden te vertellen wat je elke dag doet. Je hebt een beperkte tijd om inhoud te delen nadat je een willekeurig getimede prompt hebt ontvangen. In feite is het een visuele statusupdate.

De test loopt volgens het sociale netwerk de komende weken. TikTok Now is beschikbaar via de gebruikelijke app in de VS, maar je vindt het misschien ook als een speciale app in andere landen. Het is niet verrassend dat het bedrijf sommige functies voor tieners beperkt. Iedereen onder de 16 jaar die een account aanmaakt in de Now-app, gaat standaard naar privéweergave. Tieners tussen 13 en 15 kunnen alleen reacties van vrienden ontvangen en iedereen onder de 18 jaar kan hun inhoud niet delen op Explore.

TikTok is meer gewend aan rivalen die de functies ervan duperen dan andersom. Het is echter gemakkelijk om de redenen te zien om het kernconcept van BeReal te lenen. Dagelijkse berichten kunnen ervoor zorgen dat je terug blijft komen naar TikTok. Ze verhogen ook het belang van vrienden – misschien wilt u meer mensen aan uw sociale kring toevoegen als u weet dat u regelmatig updates zult zien. In die zin zou Now de rol van TikTok net zo goed kunnen veranderen als de bedrijfsresultaten kunnen verbeteren.

Alle door Engadget aanbevolen producten zijn geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen. Alle prijzen zijn correct op het moment van publicatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in