TikTok en Tano Goya stimuleren de groei van Full Wedge Golf

0
23


Tijdens een rondje op Wooden Sticks, een baan buiten Toronto met replica holes van beroemde banen als St. Andrews en Carnoustie, kreeg Andrew McClelland de perfecte naam voor zijn golfkledingmerk.

Terwijl hij in de tee-box op nr. 17 stond, met een patroon naar het eilandgroen van TPC Sawgrass, starend naar de vlag die 145 meter verderop in de wind wapperde, bleef hij heen en weer schommelen tussen het spelen van een pitching wedge of een zachter geslagen 9-ijzer. Hij besloot dat maximale inspanning nodig was en kondigde aan zijn speelpartners aan dat hij zou gaan voor een ‘Full Wedge’.

McClelland, 26, sneed zijn tanden door te werken bij Pinnacle Transport, het vrachtwagenbedrijf van zijn familie. Het leren van de logistiek van minder dan vrachtwagenladingen en temperatuurgecontroleerd transport voedde zijn ondernemersgeest en leerde hem over zakelijke activiteiten, maar op de universiteit wist hij dat hij de wielen wilde laten draaien in een ondernemende onderneming die hij de zijne zou kunnen noemen.

Tijdens zijn studie kinesiologie aan de universiteit ontwikkelde hij een e-commercesite om siliconen trouwringen te verkopen. Dat bedrijf bleek van korte duur, maar het leren van de ins en outs van Shopify zou van pas komen wanneer hij in golfkleding draaide.

Geïnspireerd door het in Austin gevestigde Chubbies, het oneerbiedige merk dat korte broeken terug naar de vouw bracht, was McClelland ervan overtuigd dat hij een niche kon creëren met een golfband die hun zorgeloze sfeer en doelmarkt van jongere klanten weerspiegelde die zich wilden onderscheiden van de massa -denk aan een golfpoloprint die roze hibiscus durft te combineren met brullende jaguars. Hij begon stoffenleveranciers te zoeken, poly-spandexmengsels te testen en te experimenteren met pasvormen voordat hij op Fiverr een grafisch ontwerper in Marokko vond om zijn visie te helpen realiseren.

Om het startkapitaal op te halen om zijn eerste voorraad, 300 poloshirts, te financieren, verzilverde hij een enkele bitcoin toen de OG-cryptocurrency slechts $ 5.000 verhandelde. Hoewel hij in het begin, drie en een half jaar later, een behoorlijk deel van de operationele schachten verdiende, heeft hij nu meer dan 60 ontwerpen, een heren- en dameslijn en heeft hij de leiding over een team van zes.

“Er waren een paar jaar, toen bitcoin omhoogschoot, dat de investeringsbeslissing er niet al te goed uitzag, maar gelukkig heeft het redelijk goed uitbetaald”, zegt McClelland.

Vanaf de tee, lang voordat ze groothandelsaccounts binnenhaalden, bestond de marketingstrategie van Full Wedge uit het scrollen door honderden golfpagina’s op sociale media en het ijverig versturen van kortingscodes naar potentiële klanten. Die maling zorgde voor een stroompje verkopen dat uiteindelijk het advertentiebudget van het opkomende bedrijf zou financieren.

Een grote doorbraak vond plaats voorafgaand aan de start van het Korn Ferry Tour-seizoen 2022. Tano Goya’s caddie stak zijn hand uit naar McClelland en liet weten dat hij Full Wedge aankeek. McClelland rustte de Argentijnse golfer en zijn caddie graag uit met Full Wedge-uitrusting, maar bood het duo geen geldelijke prikkels om het merk te promoten. Later in het seizoen, toen Goya, die sindsdien is afgestudeerd aan de PGA Tour, het klassement begon te beklimmen, streken ze nieuwe voorwaarden glad.

Pivot voor advertentie-uitgaven

Omdat de kosten om potentiële klanten op Facebook en Instagram te bereiken de afgelopen jaren zijn gestegen, heeft McClelland de uitgaven op die platforms verlaagd ten gunste van TikTok.

“Het toevoegen van belangrijke ambassadeurs met kleinere, meer betrokken sociale volgers was een goedkope manier om verkeer te genereren en loyaliteit aan ons merk op te bouwen”, zegt McClelland.

Full Wedge voert nog steeds advertenties uit op Facebook en Instagram, maar zegt dat het niet zo winstgevend is als vroeger en dat ze hun uitgaven op die platforms aanzienlijk hebben verlaagd tot slechts $ 150- $ 300 per dag. Het gebruik van TikTok’s makersmarktplaats om producten te promoten, is de focus geworden van de klantenacquisitiestrategie van Full Wedge.

“Met het TikTok-algoritme kan elke video opblazen en viraal gaan en een eenvoudige iPhone-video heeft de mogelijkheid om duizenden potentiële klanten te bereiken. Door gebruikers gegenereerde inhoud stelt ons in staat om ons merk en onze gemeenschap verder uit te bouwen”, zegt McClelland, eraan toevoegend dat hij er sterk van overtuigd is dat TikTok de toekomst van adverteren is.

Hoewel de snelle opkomst van TikTok en de toenemende concurrentie die het vormt voor Meta een algemeen bekend verhaal is, zijn sommige opkomende merken, zoals het golf- en outdoorkledingmerk Raised by Coyotes met een zuidwestelijk thema, terughoudender in het herschikken van hun digitale uitgaven.

“Hoewel je nu een veel betere CPM kunt krijgen met TikTok, moet er nog veel groei plaatsvinden op het platform voordat het een echte concurrent wordt van Instagram/Facebook in termen van directe aankopen via advertenties”, Raised by Coyotes oprichter Orlando Rios legt uit.

Rios, die al meer dan 10 jaar in de digitale marketingruimte werkt en meerdere merken heeft geschaald met behulp van Facebook-advertenties, heeft 20% van RBC’s advertentie-uitgaven gepositioneerd voor TikTok. Een nadeel van het uitvoeren van creatieve campagnes op het platform dat hij noemt, is hun korte houdbaarheid in vergelijking met oudere socialemediaspelers.

“In het begin zie je goede prestaties, maar al snel sputtert het. Hoewel TikTok het glimmende object is, heeft het nog een lange weg te gaan om de stabiliteit van Facebook en Instagram te bereiken, waar je nog steeds voor langere tijd campagnes en creatief kunt voeren en direct rendement kunt zien”, zegt Rios.

Maar voor Full Wedge, zolang korte inhoud zoals unboxing-video’s blijft resoneren met hun publiek, zal McClelland het pedaal op het metaal duwen op hun TikTok-marketingstrategie. Momenteel is 60% van de omzet van Full Wedge afkomstig van rechtstreekse aankopen aan de consument, waarbij 75 groengras-accounts de rest van de omzet uitmaken. Ze streven ernaar om tegen het einde van het jaar $ 500.000 aan omzet te behalen, een cijfer dat McClelland voorspelt dat ze in 2023 zullen verdubbelen, voornamelijk gedreven door nieuwe retailaccounts die online komen. Full Wedge zal ook voor het eerst exposeren op de komende PGA Merchandise Show in januari.

Het bedrijf investeerde in een stand van 10×20 voet en is van plan om drankjes te serveren en muziek op te blazen om een ​​feestelijke sfeer te creëren om hun waren te laten zien. McClelland beschouwt de beslissing om hun grind neer te zetten op de jaarlijkse golfbeurs van de golfwereld als een nieuwe stap in de richting van het versterken van de geloofwaardigheid van de industrie voor de merken en hij is van plan om van de gelegenheid gebruik te maken.

“Het is een behoorlijk grote investering en ons doel is om 30 accounts te krijgen”, zegt hij. Je kunt van één ding zeker zijn, terwijl het groeien van zijn merk McClelland zijn doelen zal blijven aanvallen op dezelfde manier waarop hij vlaggenstokken richt, frontaal en nooit liggend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in