TikTok-eigenaar verkleint de werking van videogames

0
42


ByteDance is het moederbedrijf van de wereldwijd populaire korte video-app TikTok. Vooral populair bij Gen Z, is TikTok alomtegenwoordig geworden onder tieners en jongeren, terwijl de eigenaar ook zijn bedrijf wilde laten groeien door te investeren in het ontwikkelen van videogames. Nu lijkt het erop dat het bezuinigt op dit plan.

Een jaar geleden gaf het in Peking gevestigde bedrijf miljoenen uit om in de gamesbusiness te stappen, terwijl het zijn activiteiten uitbreidde om zijn inkomstenstromen te diversifiëren. Maar nu is ByteDance zijn gamesdivisie “agressief aan het verkleinen”, volgens de South China Morning Post (SCMP).

Gerelateerd: Meer dan de helft van de jonge Chinese gamers houdt zich aan de door de overheid opgelegde tijdslimieten

THEGAMER VIDEO VAN DE DAG

Het SCMP-rapport zegt dat dit gevolgen kan hebben voor honderden werknemers, en heeft geleid tot de bijna sluiting van de in Shanghai gevestigde Wushuang Studio, de bekisting van 101 Studio in juni en ontslagen bij de in Hangzhou gevestigde Jiangnan Studio, met de in Hong Kong gevestigde krant verwijzen naar bronnen die bekend zijn met de situatie. ByteDance stapt echter niet helemaal uit de gamesbusiness, omdat het een aantal kantoren in Shanghai zal laten draaien voor projecten die al in ontwikkeling zijn.

Het komt te midden van macrotrends in de Chinese videogame-industrie, aangezien giganten zoals Netease en Tencent steeds meer naar overzeese markten kijken om hun bedrijf uit te breiden, terwijl kleinere bedrijven proberen te navigeren door een beperkende regelgeving. De autoritaire regering van China heeft hard opgetreden tegen een enorme en voorheen nog steeds groeiende industrie, om de zaken onder controle te houden. Het stelde een avondklok in voor online games voor minderjarigen, bevroor maandenlang goedkeuringen voor nieuwe games en censuur analyseert elk detail van een game voordat deze mag worden verkocht.

ByteDance is een van China’s grootste succesverhalen, internationaal succes met TikTok en zorgwekkende Amerikaanse rivalen zoals Meta, eigenaar van Instagram en Facebook. ByteDance had willen investeren in games, gezien de winsten die mensen als Tencent genieten, maar met de nieuwe beperkende regelgeving probeert het waarschijnlijk zijn verliezen te beperken.

Maar ByteDance is niet het enige socialemediabedrijf dat inkrimpt en bezuinigt op zijn gamesactiviteiten. Gisteren pas kwam aan het licht dat Snapchat 20 procent van zijn personeel ontslaat en zijn gamesdivisie bevriest. Hoewel Snapchat misschien niet veel succes had met games, had ByteDance wel winstgevende titels, hoewel dit voornamelijk kleine, casual games waren die inkomsten uit advertenties genereerden. Maar de ambities voor videogames zijn nu drastisch verminderd.

Volgende: Tekken Bloodline moest meer genotzuchtig zijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in