TikTok-eigenaar ByteDance zou zijn gaming-activiteiten naar verluidt ‘agressief inkrimpen’

0
101


Het moederbedrijf van Tiktok, ByteDance, heeft naar verluidt honderden medewerkers ontslagen en is bezig met het “agressief inkrimpen” van zijn videogameactiviteiten.

Zoals gemeld door de South China Morning Post (en opgemerkt door GamesIndustry), heeft ByteDance het grootste deel van zijn in Shanghai gevestigde Wushuang Studio gesloten en ofwel personeel ontslagen of verplaatst naar andere divisies van het bedrijf. Ook bij de game-ontwikkelingsstudio Jiangnan in Hangzhou zijn banen geschrapt.

Bronnen die bekend zijn met de inkrimping zeiden dat de huidige gaming-projecten van ByteDance – waaronder een handvol mobiele games – zullen worden ondersteund in het kantoor in Shanghai, maar dat er schijnbaar geen nieuwe ontwikkelingen zullen beginnen. Misschien wel de meest opvallende game van ByteDance is Marvel Snap, een nieuw verzamelkaartspel ontwikkeld door voormalig Hearthstone-regisseur Ben Brode.

Bezig met laden

ByteDance investeerde slechts twee jaar geleden zwaar in zijn gaming-divisie en deed een grote stap om in 2020 meer dan 900 nieuwe medewerkers aan te werven. Het bedrijf was naar verluidt op zoek naar het succes van mede-Chinese technologiegigant Tencent, die zijn gaming in de afgelopen jaren aanzienlijk hebben gedraaid – meest recentelijk door te investeren in Elden Ring-ontwikkelaar FromSoftware.

Net als Netflix’s push in gaming, testte ByteDance in mei het toevoegen van games aan zijn sociale-mediaplatform TikTok, maar het is onduidelijk of deze proef zal doorgaan gezien de inkrimpingsrapporten.

Ryan Dinsdale is een IGN-freelancer. Hij zal de hele dag over The Witcher praten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in