TikTok-eigenaar ByteDance verkent zelfontworpen chips

0
121


Hoewel ByteDance vooral bekend staat om zijn virale sociale media-app TikTok, versterkt het in Peking gevestigde bedrijf nu zijn vermogen in het ontwerpen van halfgeleiders. ByteDance zal geen chips maken om aan anderen te verkopen, maar het zal halfgeleiders ontwerpen die het intern nodig heeft voor specifieke toepassingen.

Arthur Widak | Nurfoto | Getty Images

TikTok-eigenaar ByteDance onderzoekt het ontwerpen van zijn eigen chips en sluit zich aan bij een hele reeks Chinese internetreuzen die zich richten op halfgeleiders, terwijl Peking probeert meer zelfvoorzienend te worden in de kritieke technologie.

ByteDance, het moederbedrijf achter TikTok en meer recente gamesuccessen, onderzoekt chipsontwerp voor eigen gebruik in gespecialiseerde gebieden omdat het geen leveranciers heeft kunnen vinden die aan zijn eisen kunnen voldoen, vertelde een woordvoerder aan CNBC.

De chips zullen worden aangepast om de workloads aan te kunnen die verband houden met de meerdere zakelijke gebieden van ByteDance, waaronder videoplatforms, informatie- en entertainment-apps, voegde de woordvoerder eraan toe.

ByteDance zal geen chips maken voor verkoop aan andere bedrijven. De socialemediagigant heeft meerdere vacatures op zijn website voor functies die te maken hebben met halfgeleiderontwerp.

Het streven van het in Beijing gevestigde bedrijf naar het ontwerpen van halfgeleiders speelt in op twee belangrijke thema’s: een toenemende focus van bedrijven om chips voor specifieke doeleinden te maken, evenals het streven van de Chinese regering om sterker te worden in deze fundamentele technologie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in