TikTok-eigenaar ByteDance heeft voorlopig geen plannen voor openbare bedrijven – rapport (Private:BDNCE)

0
97


Trump vaardigt Executive Orders uit die transacties met TikTok en WeChat blokkeren

Drew Angerer/Getty Images Nieuws

Ondanks een premium waardering heeft TikTok-eigenaar ByteDance (BDNCE) geen plannen om naar de beurs te gaan, volgens een South China Morning Post-rapport.

Julie Gao, Chief Financial Officer van het bedrijf, vertelde tijdens een werknemersvergadering dat het bedrijf blijft volgens het rapport voorlopig een privé-entiteit.

Dat is ondanks een van ’s werelds grootste particuliere waarderingen: ByteDance was op zijn hoogtepunt waarschijnlijk $ 400 miljard waard, en waarschijnlijk dichter bij $ 300 miljard nu te midden van een terugval in de macro-groei.

De TikTok-app voor korte video’s groeide exponentieel en stuurde rimpelingen door de plannen van zijn rivalen, de grootste sociale-medianamen ter wereld: Meta Platforms (META), YouTube (GOOG) (GOOGL), Twitter (TWTR), Snap (SNAP ) en Pinterest (PINS).

In plaats van naar de beurs te gaan, wat een meevaller zou zijn voor zijn werknemers die aandelen en opties bezitten, heeft ByteDance werknemers sinds 2017 de kans geboden om opties te verzilveren door middel van twee keer per jaar terugkopen.

Het bedrijf zal meer opties aanbieden voor $ 155 per aandeel – ongeveer 20% korting op het aanbod van opties vorig jaar voor $ 195 per aandeel. Naar verluidt bereidt het zich ook voor om niet-verworven opties aan te bieden met een prijs van meer dan $ 155 per aandeel aan ongeveer 30.000 werknemers (iets meer dan een kwart van het personeelsbestand).

Gao zei ook dat ByteDance de input in niet-kernactiviteiten zal verminderen nadat sommige van hen niet aan de verwachtingen voldeden.

ByteDance is een van de bedrijven die met nieuwe hindernissen in productontwerp te maken krijgen als een Californische wet die de gezondheid van minderjarigen beschermt, wet wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in